Büyükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte iş arayan vatandaşlar, işverenlerle buluştu.
Büyükçekmece Belediyesi, iş arayan işsiz vatandaşları bölgede faaliyet gösteren işveren temsilcileriyle bir araya getirdi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün talimatı doğrultusunda Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nce organize edilen buluşma Tepecik Nejat Uygur Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.
836 İŞSİZE UMUT OLDU
Uzun süredir iş arayan ancak bulamayan vasıflı ve vasıfsız vatandaşları, eleman arayan işverenlerle buluşturmayı amaçlayan organizasyona 836 işsiz katıldı. Makine mühendisi, insan kaynakları uzmanı, elektrik teknisyeni, makine operatörleri, müşteri temsilcisi, bilgi işlem uzmanı, grafiker, saha operasyon elemanı, idare işler, mağaza sorumluları, muhasebe gibi çeşitli meslek dallarında elemanların arandığı toplantıya, Büyükçekmece ve komşu ilçelerde faaliyet gösteren 29 firmanın temsilcileri katıldı. Ön görüşmesi olumlu neticelenen vasıflı-vasıfsız 473 kişi ikinci görüşme için firmalara davet edildi. Gerçekleşen buluşmaya işsiz kadınların yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti.
“İŞ İSTİHDAMI YARATMALIYIZ”
Büyükçekmece Belediyesi, Halkla İlişkiler Müdürlüğü İş Bulma Masası’na bu güne kadar yaklaşık 5 binden fazla kişinin başvurduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Ne yazık ki işsizlik oranı ülkemizde oldukça fazla. Vasıflı veya vasıfsız her gün yüzlerce kişi iş bulma masamıza başvuruyor. Elimizden geldiği kadar yönlendirmeler yapıyoruz. Ama bu yetmiyor. İşsizlik oranını en aza indirmek için yeni istihdam alanları yaratılmalıdır. Bizde Büyükçekmece belediyesi olarak işsiz vatandaşlarımızı işverenlerle bir araya getirerek her iki tarafın taleplerinin karşılanmasına aracılık yapıyoruz" dedi.