Dr. Hasan Akgün başkanlığındaki Büyükçekmece Belediyesi, dünya çapındaki başarılarını "Avrupa Diploması" ödülü ile taçlandırdı. Sadece başarılı belediyelere verilen Europe Prize’ın ilk ödülü olan "Avrupa Diploması" ödülü, 21 Nisan 2015 tarihinde yapılan duyuru ile Büyükçekmece Belediyesi’ne verildiği açıklandı.
Sürdürülebilir çağdaş belediyecilik anlayışıyla hizmet veren Büyükçekmece Belediyesi, sanatsal ve kültürel etkinlikleri, sosyal projeleri ve yenilikçi yatımları sonucu dünya çapında sahip olduğu 3 büyük ödüle bir yenisi daha ekledi.
Avrupa’nın başarılı belediyelerine verilen Avrupa Ödülü (Europe Prize) "Avrupa Diploması" onuru Büyükçekmece Belediyesi ile birlikte Avrupa Konseyi’ne üye 47 ülkeden sadece 12 belediyeye verildi.
22 Haziranda Avrupa Konseyi’nin merkezi olan Fransa’nın Strazburg kentinde düzenlenecek ödül töreniyle Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e ödül takdim edilecek. Ayrıca törende "Avrupa Ödülü" programı kapsamında 60’ıncı yıl kutlaması da gerçekleştirilecek.
"TÜRKİYE’YE ARMAĞAN OLSUN"
Avrupa Konseyi’nce, Büyükçekmece Belediyesi’nin ödüle layık görüldüğünün açıklanmasının ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şunları söyledi: "Türkiye’yi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmek, Türk insanının neler başarabildiğini tüm dünyaya gösterebilmek adına ekibimle birlikte gece gündüz çaba sarfediyoruz. Ardı ardına almış olduğumuz Avrupa ve dünya çapındaki ödüller başarımızın tesadüfü olmadığının da kanıtıdır. Her gelen yeni ödül bize daha büyük bir sorumluluk yüklüyor. Bu bilinçle daha çok çalışıp daha büyük işlere imza atacağız. Avrupa Konseyi tarafından layık görüldüğümüz " Avrupa Diploması" ödülünü Türkiye’ye ve ödülün gerçek sahibi olan Büyükçekmece aileme armağan ediyorum."
Büyükçekmece Beleyesi "Avrupa Diploması" ödülüne, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi’nin programlarına katılımı, uygulamaları hakkında bilgilendirme günleri düzenlemesi. Avrupa Günü kutlamaları etkinliklerindeki başarıları, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası kapsamında yaptığı başarılı faaliyetleri, "12 Yıldız Şehir" unvanına sahip olması, özellikle de AB’ye üye kardeş şehirleriyle olan iyi ilişkileri ve ortak projelerinin yanı sıra, uluslararası ilişkilerdeki aktif ve lider rolü üstlenmesi ve faaliyetlerini somut olarak raporlaması sonucu layık görüldü.
DAHA ÖNCE ALINAN ÖDÜLLER
Büyükçekmece Belediyesi’nin daha önceki uluslararası alanda almış olduğu ödüllerden bazıları ise şunlar: Büyükçekmece Belediyesi, 2012 yılından beri Avrupa Konseyi tarafından 3 kez üst üste "Avrupa 12 Yıldız Şehri" unvanına layık görüldü. Büyükçekmece Belediyesi, Çin’de düzenlenen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı’nın (OCLG), 2014 Uluslararası Kentsel İnovasyon Yarışması’nda "Engellerimiz Bizi Durduramaz" projesiyle ödüle layık görüldü. 85 ülkede örgütlü olan Uluslararası Dans Festivalleri Federasyonu (FIDAF) Onursal Başkanlığına Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün seçildi.