Engelli vatandaşlara eğitim, istihdam ve sosyal alanda hizmet verecek olan Büyükçekmece Engelli Eğitim, İş ve Spor Merkezi 29 Mayıs’ta hizmete giriyor.
Büyükçekmece Belediyesi ve hayırsever vatandaş tarafından yaptırılan Muratçeşme Arif Zeki Özver Engelliler Eğitim, İş ve Spor Merkezi gün sayıyor.
Muratçeşme Arif Zeki Özver Engelliler Eğitim İş ve Spor Merkezi’ni denetleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, okulun başarılı bir proje olduğunun ve Türkiye’de örnek olarak gösterilebilecek bir merkez olduğunun altını çizdi.
Her şeyin ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü merkezin 29 Mayıs günü törenle hizmete açılacağını açıklayan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Bölgemizde büyük bir eksiği kapattık. Bütün amacımız engelli kardeşlerimizin ve onlara bakmakla yükümlü olan ailelerinin yaşamlarını kolaylaştırmak, sosyal yaşamın içinde daha fazla yer alabilmelerini sağlamaktır” dedi.
MEYVE SEBZELERİNİ YETİŞTİREBİLECEKLER
Engelli Eğitim, İş ve Spor Merkezi’nde bedensel ve zihinsel engelli çocukların eğitim alabilecekleri kaydeden Başkan Akgün, “Arif Zeki Özver Engelliler Eğitim İş ve Spor Merkezi aynı zamanda da, Muratçeşme mahallemizde oturan vatandaşlarımızın sosyal faaliyetlerden yararlanabileceği bir merkez olarak da hizmet verecek. Burada eğitim alacak olan engelli kardeşlerimiz, kendi elleriyle ürettikleri meyve ve sebzeleri yine kendi elleriyle toplayıp tüketebilecekler. Ayrıca sosyal yaşama daha fazla katılabilmeleri içinde kültürel ve sanatsal alanlarda eğitim alacaklar. Bu merkez hizmete girdiği zaman pek çok yerde örnek olarak gösterilecektir” ifadelerini kullandı.