Büyükçekmece Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe geneline yerleştirilen çöp konteynerlerini yaz döneminde oluşabilecek koku ve kötü görüntü riskine karşı basınçlı su ile yıkayarak dezenfekte ediyor.
Temiz ve sağlıklı bir Büyükçekmece için çalışmalarını sürdüren Büyükçekmece Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, ilçe genelinde bulunan yaklaşık 5 bin adet çöp konteynerini gece gündüz demeden temizleyerek, dezenfekte ediyor. Cadde ve sokaklarda çöplerin biriktirildiği konteynerlerin temiz ve sağlıklı kullanımı için belirli periyotlarla yıkanıp dezenfekte edilmeleri gerekiyor. Özel olarak tasarlanmış olan konteyner yıkama ve dezenfeksiyon araçları ile çöp boşaltıldıktan sonra 5 dakika içerisinde dezenfektasyon işlemi yapılıyor. Konteyner, dezenfekte yapan araç içine yerleştirildikten sonra basınçlı su ile içi ve dışı yıkanıp temizleniyor.
Yaz aylarında havanın ısınması ile birlikte çöp konteynerlerinde oluşabilecek kötü kokulara karşı, Büyükçekmece Belediyesi çöp konteynerlerini daha sık temizleyerek, vatandaşlara daha temiz bir çevre sunuyor.