Büyükçekmece Belediyesi, halk pazarları ve sahillerin güvenliği için Zabıta Timleri oluşturdu.
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte olağanüstü nüfus artışı yaşayan Büyükçekmece’de zabıta ekipleri denetimlerini arttırırken yeni kurulan Pazar Zabıta Timi de göreve başladı. Ayrıca sahillerin güvenliği ve huzuru içinde Sahil Zabıta Timi kuruluyor.
VATANDAŞ DA MEMNUN
Periyodik olarak semt pazarlarını denetleyen belediye zabıta timleri vatandaşlardan gelen şikayetleri de değerlendirerek, olumsuzluklara karşı anında önlem alıyor. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün talimatıyla oluşturulan zabıta pazar timlerinin çalışmalarından memnun olan vatandaşlar, zabıta timleri sayesinde pazardan daha güvenli alış veriş yaptırdıklarını belirterek, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e teşekkür ettiler.
PAZAR YERLERİ ARTIK DAHA GÜVENLİ
Pazar yerlerinin denetimi için oluşturulan Pazar Zabıta Timleri’nin çalışmasına yönelik bilgi veren Başkan Akgün, "Halk pazarları vatandaşlarımızın en yoğun uğrak yerleridir. Hem alışveriş, hem sağlık, hem de güvenlik açısından pazarların sıkı biçimde denetlenmesi gerekiyor. Bu açıdan pazar yerleri devamlı kontrol ve denetim altında olmalıdır. "Pazar Zabıta Timleri"ni de bu amaçla oluşturduk. Bu timler pazar yerlerinin her türlü güvenliğini sağlamak için gece gündüz görevlerinin başında olacaklar" dedi.
SAHİL ZABITA TİMİ KURULACAK
Büyükçekmece’de gelen yaz mevsimiyle birlikte olağanüstü bir nüfus artışı olduğunu belirten Başkan Akgün, “Yaz mevsiminde Büyükçekmece sahilleri İstanbul’un en çok rağbet gören, en kalabalık sahilleri oluyor. Bu durumu göz önünde bulundurarak halkımızın huzuru ve güvenliği için Sahil Zabıta Timi oluşturuyoruz. Bu timler gece ve gündüz sahillerimizin güvenliğini sağlayacak" açıklamasını yaptı.