Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği “Zaferin 100’ncü yılında Çanakkale ruhu” konulu resim, şiir, hikaye yarışmasının ödülleri törenle verildi.
Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği “Zaferin 100’ncü yılında Çanakkale ruhu” konulu resim, şiir ve hikaye yarışmasının ödül töreni Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Programa Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Yasemin Sarıca Aytan, Belediye Meclis üyeleri Akan Deli, Mercan Koç, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Ödül töreninden önce öğrenci ve veliler, canlı müzik eşliğinde dereceye giren resim ve şiirin yer aldığı sergiyi gezdi. Çanakkale’de gözünü kırpmadan vatan uğruna şehit olan şehitlerin ruhlarına hediye edilmek üzere Hafız Davut Avcı Kur’an tilaveti okudu.
“ONLAR BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ”
Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Aytan yaptığı konuşmada, çocuklara ve gençlere Çanakkale ruhunu iyi anlatmak gerektiğine vurgu yaptı. Aytan, “Burada öncelikle Sayın Başkanımızın selamlarını iletmek istiyorum. Kendisi yine bir ilki gerçekleştirerek Esenyurt’tan 100 otobüs ve 5 bin öğrenci ile birlikte Çanakkale ziyareti gerçekleştirdi. Bizler Çanakkale ruhunu çocuklarımıza aktarmazsak geçmişimizi, ecdadımızı anlayamayız. Bugün Çanakkale’de vatanı uğruna şehit düşen 253 bin şehidimizi farklı etkinliklerimizle anıyoruz. Onlar bizim için çok değerli, vatanımızı, topraklarımızı müttefik düşman kuvvetlerine diz çökmemek için canlarını siper etmiştir. Hepsini rahmetle anıyoruz” dedi.
Esenyurt Kültür Akademisi Türk Halk Müziği Korosu’nda eğitim gören öğrenciler, Çanakkale türküleri seslendirerek dinleyicilere duygulu anlar yaşattı. “Zaferin 100. yılında Çanakkale ruhu’’ temalı resim, şiir, hikâye yarışması ödül töreninde dereceye giren öğrencilere, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Yasemin Sarıca Aytan, Belediye Meclis Üyesi Akan Deli ve Belediye Meclis Üyesi Mercan Koç tarafından hediyeleri verildi.