Beyoğlu Belediyesi ve Sosyal Market Vakfı işbirliğinde ihtiyaç sahibi vatandaşlar için Beyoğlu’nda kurulan Sosyal Market, 2011 yılından itibaren en büyük destekçisi olan CarrefourSA ile imzaladığı destek ve işbirliği protokolü ile kalıcı hale getirildi.
2011 yılında kurulan Sosyal Market’in ilk destekçilerinden olan CarrefourSA ile işbirliği devam ediyor. Sosyal Market’in ilk açıldığı tarihte CarrefourSA’ya sunduğu proje dosyasının kabul edilmesiyle başlayan işbirliği, Beyoğlu Belediye Başkanı ve Sosyal Market Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet Tevfik Nane tarafından CarrefourSA Genel Müdürlüğü’nde imzalanan yeni protokolle resmileşti ve genişledi. İmzalanan protokolle CarrefourSA, Sosyal Market Vakfı’nın en büyük destekçilerinden birisi oldu. Protokolle CarrefourSA‘dan sağlanan destek artık Sosyal Market’le aynı adı taşıyan Sosyal Market Vakfı üzerinden sağlanacak. CarrefourSA ve Sosyal Market Vakfı arasındaki bu protokolle yapılan bağışlar daha istikrarlı olacak ve artacak.
“BÜYÜK FİRMALAR HEDEF KİTLELERİNE DAHA ETKİN ULAŞIYOR”
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, CarrefourSa ile yapılan işbirliğinin oldukça önemli olduğunu belirterek, “CarrefourSA gibi büyük hipermarketlerin bağışlarında bizi tercih etmelerinden memnunluk duyarız. Bu firmalar, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Sosyal Market’e yaptıkları bağışlarla hedef kitlelerine çok daha etkin bir şekilde ulaşabileceklerdir” dedi.
Demircan, Sosyal Market’in firmaların yaptıkları bağışlarla ayakta durduğunu bildirerek, “CarrefourSa gibi Türkiye’nin en önemli kurumlarından birisinin konseptimizi beğenerek işbirliğini genişletmesi bizi oldukça mutlu etmiştir. Ayrıca CarrefourSA yetkililerinin yapılan yardımlarla ilgili raporlama sistemimizi beğenmeleri de bizi sevindirdi” diye konuştu.
CarrefourSA gibi Türkiye’nin önemli kuruluşlarıyla işbirliklerini arttırarak devam ettireceklerini söyleyen Demircan, bundan en çok yardıma muhtaç insanların yararlanacağını kaydetti.
“MARKA ALGIMIZ İLE ÖRTÜŞEN PROJELERİ DESTEKLERİZ”
CarrefourSa Genel Müdürü Mehmet Nane de, 2011 yılından bu yana Beyoğlu Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile birlikte yürüttükleri gıda bankacılığı projesini gönülden desteklediklerini belirterek, “Sosyal sorumluluk anlayışımız çerçevesinde marka algımız ile örtüşen projelere her zaman destek veriyoruz” diye konuştu.
Nane, Sosyal Market Vakfı ile yapılan işbirliğiyle CarrefourSA ailesi olarak yaptıkları düzenli bağışlarla hem israfın önüne geçtiklerini hem de ekonomik nedenlerle zorluklar yaşayan kişilerin ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunduklarını söyledi. Nane, Gıda Bankacılığı projesiyle üretim fazlası, son kullanma tarihi yaklaşmış veya rafta sunulacak kalitede olup paketleme hatası nedeniyle rafa çıkmayan ve gıda güvenliği kapsamında tüketilmesinde bir sakınca olmayan ürünlerini 2011 yılından bu yana Sosyal Market aracılığı ile 5 bin hanede 25 bin ihtiyaç sahibine ulaştırdıklarını bildirdi.