Sultangazili çiçeği burnunda anneler, Dünya Anneler Günü etkinlikleri kapsamında Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen yemekte bir araya geldi.
Sultangazi Belediyesi, Dünya Anneler Günü etkinlikleri kapsamında farklı bir organizasyona imza atarak ilçede ilk kez annelik duygusunu yaşayan anneleri yemekte bir araya getirdi. Henüz kundaktaki çocukları ve eşleriyle birlikte Sultangazi Düğün ve Nikâh Sarayı’nda düzenlenen etkinliğe katılan çiçeği burnunda anneler, kendileri için organize edilen gecenin tadını çıkardı. İlk kez çocuk sahibi olan annelerin buluştuğu geceye Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da katıldı.
“SAĞLIKLI BİR NESİL YETİŞTİRİLMESİ İÇİN KATKI SAĞLIYORUZ”
Sağlıklı nesillerin yetişmesi noktasında anne adaylarına yönelik bilinçlendirme çalışmaları yürüttüklerini belirten Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Bilinçli Anne Sağlıklı Nesil Projesi altı yıldan beri devam eden bir çalışma. Bugüne kadar binlerce anne adayını hamilelik sürecinde nasıl eğitim aldığını, nasıl beslenmesi gerektiğini ve nelere dikkat etmesi gerektiği noktasında gerek psikolog gerekse sosyologlarla beraber çalışma yapıyoruz. Bilinçli anne olup sağlıklı bir nesil yetiştirilmesi için belediye olarak katkı sağlıyoruz. Bunlarla ilgili hiçbir ücret talep etmediğimiz gibi bu sene anneler gününe ilk defa anne adayı olanlarla bir araya geliyoruz. Bunu her yıl yapıyoruz ama bu sene daha farklı bir anlam içeriyor. Bundan sonra bilinçli annenin daha sağlıklı nesiller yetiştireceğine inandığımız bu projenin önemi her geçen gün daha da artıyor ve katılımlar çoğalıyor. Anne adaylarımız mutlaka projemize katılıyorlar. Dolayısıyla onların anneler gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.
ANNE ADAYLARINA HER TÜRLÜ DESTEK SAĞLANIYOR
Anne adaylarına yönelik gerçekleştirilen projenin detaylarına ilişkin bilgiler de veren Cahit Altunay, “Projenin içerisinde psikolojik danışmanlık hizmeti verildiği gibi sportif faaliyetlere kadar her şeye önem veriliyor. Anneye son olarak bebek hediye olarak sunduğumuz çantada da çocuğunun bütün ihtiyaçlarını giderecek malzemeler de takdim ediliyor. Bu projeye ilgi çok büyük ve sürekli yaşayan bir proje, inşallah herkes için hayırlı olur” dedi.
Belediye bünyesindeki annelik ile ilgili kursları başarıyla tamamlayan annelere sertifikalarının yanı sıra bebekler için lazım olan malzemelerin de bulunduğu bebek çantası da hediye edildi.