Beylikdüzü Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında bir araya gelen çocuklar, gönüllerince eğlenerek stres attı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Beylikdüzü Belediyesi tarafından bir dizi etkinlikle kutlandı. Beylikdüzü Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Anıtı ve Büyükşehir Mahallesi Etkinlik Alanı’nda siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının önüne çelenk bırakma töreni ile başlayan kutlamalar kapsamında Beylikdüzülü çocuklar gönüllerince eğlendi. Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde devam eden 23 Nisan kutlamaları kapsamında halay çekip şiirler okuyan ‘bayram çocukları’ arkadaşlarının sergilediği performansları ilgiyle takip etti.
Beylikdüzü Belediyesi tarafından organize edilen ve gün boyu devam eden etkinliklerde çocuklar kendileri için Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde hazırlanan bowling, golf, Atatürk yapbozu ve legolar ile gün boyunca oynadı. Keyifli dakikalar yaşayan çocuklar, yaş pasta yapımı sırasında velilerinden de zaman zaman yardım aldı.
HOLLANDA’DA KURULAN TEATRO PAVANA İLK KEZ TÜRKİYE’DE
Çocuklar için eğlence parkı haline çevrilen kültür merkezi içinde Hollanda’da kurulan Teatro Pavana ise gösterilerini ilk kez Türkiye’de gerçekleştirdi. Yüz boyama, prenses tahta bacak ve kostümlü bando gösterileri de çocukların hayranlıkla izlediği gösteriler arasında yer aldı.
Etkinliklere katılan çocuklardan Işıl Utku Erkişi, “Çok mutluyum, bütün istediklerimi yapabiliyorum, herkese sözümü geçirebiliyorum. Burada her şeyi yaptım, arkadaşlarımla oynadım, bir sürü değişik şeylerle uğraştım. Çok eğlenceli olmuş burası, belediye başkanımıza teşekkür ederim” dedi.
Ortaokul 6’ncı sınıf öğrencisi Berrin Koçak ise, arkadaşları ile beraber gönüllerince eğlendiklerini belirterek, “Arkadaşlarımla çeşitli etkinlikler yaptık. Güzel geçiyor çok, eğlence, bir sürü şey yapıyoruz” diye konuştu.
Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür eden Ayşe Mesut, “Bugün çok güzel bir gündü. Bize ne kadar değer verdiklerini bir kere daha kanıtladılar. Bunun için belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Kareoke yaptık, pasta yaptık, çok eğlendik. Kısacası bence her yıl böyle şeyler olmalı” şeklinde konuştu.
“ÇOCUKLAR 23 NİSAN’I YAŞAYARAK ÖĞRENİYORLAR”
Çocuğu ile beraber kutlamalar katılan velilerden Derya Yalçınkaya, çocukların 23 Nisan’ı öğrenmelerinin önemli olduğunu söyleyerek, “Çocukların 23 Nisan’ı yaşayarak öğrenmelerinden çok memnun kaldık. Belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Çocuklar için her türlü faaliyet düşünülmüş. Bu yüzden de 23 Nisan’ın şenliğini bayramını çocuklar yaşayarak öğreniyorlar” dedi.
23 Nisan’ın bütün çocuklar için kutlu ve mutlu olmasını dileyen velilerden Nevzat Serdar, kutlamalardan dolayı Beylikdüzü Belediyesi’ne teşekkürlerini ileterek, “Bugünleri çocuklarımıza unutturmamak lazım. Ben sabah erkenden özlemle kalkarak televizyonu açtım kanalları dolaştım daha fazla bugün ile ilgili haberler olmalı açıkçası. Eksik olduğunu gördüm haberlerin. Daha sonra kızımla beraber çıktık buraya geldik. Belediyemizin etkinliklerini gördük gayet güzel hoş. Bugünü onlara unutturmamak lazım diye düşünüyorum” diye konuştu.
“ÇOCUKLARIN KALBİ KADAR TEMİZ BİR ÜLKEMİZ OLSUN”
Gün boyunca çocuklarla yakından ilgilenen ve herkesin Regaip Kandili ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı kutladığını belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bugün 23 Nisan’ı çocuklarımız ile beraber kutluyoruz. Ne kadar şanslı bir milletiz ki Mustafa Kemal Atatürk dünyada bir tek bizim çocuklarımıza bayram hediye etti. Çok keyifli bir günü yaşıyoruz aslında çünkü hem bayramı hem kandili yaşıyoruz. Hem dualarımız bu millet için hem sevincimiz bu millet için. Bugün hem sabah bu ilçemizde yaşayan Roman vatandaşlarımızın o ilkokul grubunun ritim performansını dinledik. Çocukların kendi ürettikleri bir çok folklor şiir bir çok etkinliği seyrettik. Aynı zamanda farklı illerden misafir ettiğimiz çocuklarımız bize burada sabah misafir oldular kendi dileklerini ilettiler. Makamımızı bir çocuğa devrettik ve o kadar güzel şeyler illettiler ki hepimizin sadece çocukları dinlemesi yeterli aslında. Çünkü çocuklar sevgi, barış ve doğa ile ilgili olarak ağaç istediklerini söylediler. Daha doğrusu lüzumlu olan her şeyi istediler. Çocukların kalbi kadar temiz çocukların bakışları kadar güzel bir ülkemiz olsun. 23 Nisan’daki en büyük temennim bu, nice 23 Nisanlara, bütün ulusumuzun hem kandili hem 23 Nisan’ı kutlu olsun” dedi.