Ümraniye Belediyesi tarafından yaptırılan Davut Dede Camii’nin açılış törenine katılan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniyelilere, Süleymaniye Camii büyüklüğünde bir cami yapılacağının müjdesini verdi.
Ümraniye Belediyesi tarafından yaptırılan Davut Dede Camii ibadete açıldı. 11 yılda 250’yi aşkın kalıcı eseri Ümraniye’ye kazandıran Ümraniye Belediyesi, ilçenin 139’uncu camisini inşa etti. Mehmet Akif Mahallesi’nde yaptırılan camiinin açılış törenine, Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya ve İstanbul AK Parti 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Dr. Fahri Şener’in yanı sıra çok sayıda ilçe protokolü ve vatandaş katıldı.
Açılışta bir konuşma yapan Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, camilerin Beytullah bir şubesi olduğunu ifade ederek, cami ve mescit inşa edenlerin Allah (c.c) katında büyük hayırlara vesile olduğunu söyledi.
BAŞKAN CAN’DAN BÜYÜK CAMİİ MÜJDESİ
Kürsüde yaptığı konuşmada Ümraniye’de büyük bir cami yapılacağının müjdesini veren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Çamlıca’ya yapılan caminin aslında ilk olarak Ümraniye’ye yapılmasının düşünüldüğünü ifade ederek, “İstiyoruz ki bu yapacağımız yeni mabet yapacağımız yeni eser 500 yıl sonra ve bin yıl sonra da tıpkı ecdadımızın yaptığı eserler gibi yaşıyor olsun istiyoruz. Bunun için betonarme yerine taş malzemeyi ve uzun ömürlü ağaç malzemelerini kullanmak suretiyle 500 yıl bin yıl sonrada yaşayacak bir ulu mabet arzusundayız. Bunun sonunda da inşallah Rabbim, ikinci Süleymaniye diyebileceğimiz o ulu mabede başlamayı ve tamamlamayı nasip etsin inşallah” dedi.
Konuşmaların ardından okunan dualarla Davut Dede Camii’nin açılışı gerçekleştirilerek ilk cuma namazı kılındı.