Diyetisyen Tuğba Yaprak, mevsimsel faktörlere alkol, çevre kirliliği, stres, aşırı kafein, sigara, düzensiz beslenme gibi faktörlerin de eklenmesiyle gribal enfeksiyon, yorgunluk, halsizlik, konsantrasyon bozuklukları gibi pek çok sağlık probleminin ortaya çıktığını söyledi.
Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Obezite-Diyet Yöntemleri ve Ölçümleri” konulu panelde konuşan Diyetisyen Tuğba Yaprak, insanların kaliteli bir yaşam sürebilmesi için günlük beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.
Yaprak, sağlık problemlerinden uzak, sağlıklı ve dinç kalabilmek için A,C,E vitaminleri ile demir, çinko, krom, selenyum, iyot gibi minerallerin eksiksiz alınması gerektiğinin altını çizdi. Meyve ve sebze tüketiminin önemli olduğunu da vurgulayan Yaprak, “Çünkü, hastalıklara karşı insanı koruyan özellik taşıyorlar. Yaşlılık sürecini yavaşlatan, vitamin, karotenoid, flavonoid gibi maddelerce zengindirler” dedi.
Günlük beslenme programına dikkat edilmesi gerektiği uyarısında da bulunan Yaprak, “Gıdamızı her gün, üç ana ve üç ara öğün olarak almalıyız” dedi. Günün yorgunluğu sonrası insanlardaki kan şekerine dikkat edilmesi gerektiği uyarısında da bulunan Yaprak, özellikle beyaz un, margarinli tatlılar ile beyaz şeker gibi gıdaların aşırı tüketilmesinin obeziteyi tetiklediğini kaydetti. Yaprak, sözlerini şöyle tamamladı: “Mevsimsel faktörlere alkol, çevre kirliliği, stres, aşırı kafein, sigara, düzensiz beslenme gibi faktörlerin de eklenmesiyle gribal enfeksiyonlar, yorgunluk, halsizlik, konsantrasyon bozuklukları gibi pek çok sağlık problemi ortaya çıkmaktadır.”
ÖZEL TARTI CİHAZI İLE OBEZİTE DEĞERLENDİRMESİ YAPILDI
Panel sonrası kilo ölçümü yapılan dinleyicilerden çıkan sonuçlar İNBODY 230 adlı özel cihazla değerlendirildi. Çıkan sonuçlara göre kilo, kas, yağ, vücut kitle indeksi, toplam vücut suyu, vücut yağ oranı, bazal metabolizma hızı gibi ayrıntılı bilgiler verildi.