Dünya Çevre Günü’nde yüzde 100 yerli sermaye ile kurulan ve ürünleri doğada en fazla 120 gün içerisinde çözülen Ekomis Fabrikası, örnek gösteriliyor.
Dünya Çevre Günü’nde ‘Doğaya dost’ üretimin önemini vurgulayan Digicom Grubu, Ekomis Fabrikası’nda yenilikçi ürünlerini, yüzde 100 çözünür ileri teknoloji ile hayata geçiriyor. Fabrikada farklı ebatlarda çöp torbaları, mutfak yardımcıları ürünleri ve poşet üretimleri yapılıyor.
İnovasyon merkezi Digicom’un çatısı altında bulunan Ekomis, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan 15 bin metrekare alana kurulu çevre dostu fabrikasında, doğaya dost ürünleri, doğa dostu bir altyapı ile üretiyor.
Küresel ısınma ve iklim değişikliği konusunda uluslararası arenada mücadele etmek için, Birleşmiş Milletler’e üye ülkelerin imzaladığı Kyoto Protokolü’nden ilham alarak yola çıkan Digicom Grubu’nun Ekomis fabrikası, tüm hammaddelerini doğada çözünecek şekilde seçiyor. Grubun durmaksızın büyüyen hızlı tüketim ürünleri markalarından PAREX için de sürekli üretim yapan fabrika, üretim süreçlerinde doğaya zarar veren ve uzun yıllar kaybolmayan maddeleri kesinlikle kullanmıyor.
Digicom Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit,” Ürünlerimizin her biri; atık olarak toprakla temasa geçtiği andan itibaren tamamen yok olacak şekilde üretilmektedir. Bu teknolojiyle üretilen ürünlerimizin doğada yok olma süreci 90-120 gün arasında bir süredir. Kyoto Protokolü’nün tamamen hayata geçmesiyle birlikte bu teknoloji, her üretici için, mutlak bir zorunluluk haline gelecektir. Biz Ekomis olarak, sürdürülebilir büyümenin öncüsü konumunda tüm protokol şartlarını şimdiden sağlamaktayız” dedi.
Tamamen yerli sermaye ile kurulan Çerkezköy fabrikasında hassasiyetle üretilen Ekomis Hızlı Tüketim Ürünleri fabrikasının,aylık 350 ton film çekebilme kapasitesi, yaklaşık 400 ton da kesim kapasitesi bulunuyor. Ürün çeşitliliğine göre fabrikada aylık yaklaşık 120 bin koli ürün paketleniyor. Fabrikada uyumlu miktarlarda farklı ham maddelerle karıştırılan poli-etilen hammaddeden; buzdolabı poşeti, sebze ve meyve poşeti, rulo kasa poşetleri, şarküteri poşetleri, büzgülü çöp poşetleri ve standart çöp poşetleri üretimi yapılıyor.