Küçükçekmece’de düzenlenecek olan 15’inci Beytülmaksid Uluslararası Akademik Konferansı için dünyaca ünlü akademisyenler biraraya gelecek.
Dünyaca ünlü 50’den fazla akademisyen, 15’inci Beytülmaksid Uluslararası Akademik Konferansı için Küçükçekmece’de bir araya geliyor. Küçükçekmece Belediyesi ile Sabahattin Zaim Üniversitesi öncülüğünde gerçekleştirilecek konferans, 13-14 Nisan tarihleri arasında üniversite kampüsünde düzenlenecek.
"Beytülmakdis’in Fethinde Bilginin Rolü" konulu konferansa Malezya, Katar, Filistin, Cezayir, Endonezya, Ürdün, Mısır ve İngiltere gibi ülkelerden uluslararası üne sahip 50’den fazla akademisyen konferansa katılacak. Konferansta iki farklı akademik etkinlik hayata geçirilecek. Birinci etkinlik 11-14 Nisan tarihlerinde Beytülmakdis Çalıştayı adı altında yapılacak. 15. Beytülmakdis Uluslararası Akademik Konferansı ise 13-14 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek.
Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, ‘’Beytülmakdis çalışmaları alanında saygın uluslar arası bilim adamlarını ilçemizde ağırlamaktan büyük gurur duyuyoruz’’ diye konuştu.
Uluslararası konferansa, İngiltere Beytülmakdis Çalışmaları Akademisi, Türkiye ISRA Vakfı, Malezya Utara Üniversitesi Beytülmakdis Çalışmaları Üstün Başarı Enstitüsü, Cezayir Hac Lahdar Batna Üniversitesi ve Filistin Yurtdışı Alimler Kuruluşu da destek veriyor.