Beyoğlu’nda yaşayan engelli çocuklar Beyoğlu Belediyesi tarafından kurulan “Engelsiz sahne”de işaret diliyle Çanakkale türküsünü söylediler.
Beyoğlu Belediyesi ile Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından engellilere yönelik program düzenlendi. Hasköy Parkı’nda bir araya getirilen engelli çocuklar kendileri için kurulan “Engelsiz sahne”de gönüllerince eğlendiler. Halk oyunlarının oynandığı, dans gösterimlerinin yapıldığı “Engelsiz Sahne”de, Halıcıoğlu İşitme Engelliler Ortaokulu öğrencileri işaret diliyle Çanakkale türküsünü söylediler. Doyasıya keyifli bir gün geçiren öğrenciler program sonu Başkan Ahmet Misbah Demircan ile bol bol fotoğraf çektirdiler.
Çocuklar için her zaman bu tür etkinlikler yaptıklarını belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Eğitim ve öğretim çocuklar ve gençler için çok önemli çünkü anları hayata hazırlıyor. Normalde sağlıklı bir yavrumuzun dahi uzunca bir zaman içerisinde eğitilerek hayata adaptasyonunu öngörürken, engelli yavrularımız için bunu iki üç katı daha fazla yapmamız gerektiğini görüyoruz. Dolayısıyla daha ağır bir eğitimi var. Ama kanaatimce onlara sosyal tarafı daha güçlü organizasyonlarla o alana daha fazla yönlendirmek. Mesafe almaları konusunda daha doğru bir tercih. İşte bu çerçevede buradayız” dedi.
Başkan Demircan, “Onları kültür, sanat, spor, aktivite gibi etkinliklere yönlendirecek açık hava etkinliğindeyiz. Bu açık hava etkinliği bir final gibi duruyor ama öncesinde hazırlık safhaları geçiriyorlar ve böylelikle onları hayata bağlayacak heyecanlar yaratmaya çalışıyoruz. İnşallah seneye daha güzel etkinlikler yaparız. Bütün insanlarımız bizim için kıymetli. Engellisi engelsizi fark etmez mutlu bir toplum, refah bir toplum yaratmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Bu tür etkinliklerin çocuğuna çok iyi geldiğini belirten Şefika Kınacı, “Çocuğumda mental bozukluk, zihinsel bozukluk var. İlk zamanlar kötüydü ama bu eğitimlere gelerek bu durumu baya bir aştık. Şuan konuşma bozukluğu var. Çok dikkat çekici bir durumda. Normal okula giderek, bu tür etkinliklere gelerek fayda görüyoruz. Biz eğitimlere ilk başladığımızda motor becerilerimiz çok düşüktü. Şuan çok ilerledik. Çok memnunuz okulumuzdan” şeklinde konuştu.