ENoLL Başkanı Jarmo Eskelinen Başakşehir’de Ağustos ayında düzenlenecek olan ENoLL OpenLivingLab Days 2015 öncesi Başakşehir Living Lab’i ziyaret etti.
Dünya çapındaki en büyük Living Lab’ler topluluğu olan ENoLL’un (European Network of Living Labs), Summer School ile entegre olarak yaptığı yıllık zirve olan ENoLL OpenLivingLab Days 2015 öncesi Başakşehir Living Lab’da yapılan çalışmaları değerlendirdi. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda organizasyonun ayrıntıları belirlendi. Toplantıya ayrıca; Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Murat Şahin, Başakşehir Living Lab CEO’su Ersin Pamuksüzer, Başakşehir Living Lab Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Çakır, Başakşehir Living Lab Genel Koordinatörü Ömer Onur, Bilgi İşlem Müdürü Bekir Selçuk Temel katıldı.
ENoLL OpenLivingLab Days 2015’in planlamasının ve ayrıntılarının konuşulduğu toplantı sonrasında heyet, organizasyon etkinliklerinin bir kısmının yapılacağı Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’ni de gezerek, incelemelerde bulundu. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, ENoLL Başkanı Jarmo Eskelinen ile birlikte Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşiyi de ziyaret ederek bir görüşme yaptı.
“BAŞAKŞEHİR LİVİNG LAB YARIŞMAYI KAZANDI”
Tüm dünyada ki ENoLL’a üye ülkelerin katılımcıların yer alacağı ENoLL OpenLivingLab Days 2015 Başakşehir’de 25-28 Ağustos tarihlerinde yapılacak. ENoLL Başkanı Jarmo Eskelinen Başakşehir ziyaretini değerlendirdi. Eskelinen, “ENoLL’un en önemli etkinliği olan ENoLL OpenLivingLab Days 2015 ayrıntılarının konuşulması, değerlendirilmesi için Başakşehir’e geldim. Bu sene etkinliğin ülkelerinde olmasını isteyen şehirler arasından Başakşehir başarı ile ev sahipliği yapmaya hak kazandı. Ben Başakşehir Living Lab’ın açılışı için burada bulunmuştum. Kendini bu işe adamış ekipten ve bu proje için özel olarak tasarlanmış bu binadan çok etkilendim. Konsepti inşa etmek için ciddi bir efor harcanmış olduğunu gördüm. Başakşehir’in bu seneki organizasyon için seçilmesini ilk sebebi buydu, ikinci sebebi ise hem Başakşehir hem de İstanbul çok ilginç ve fantastik bir şehir. Living Lablerin bakış açısından ise Avrupa’da hızlı gelişen önemli yerlerden birisi. Başakşehir ve İstanbul çok dinamik bir yapıya sahip ve çok sayıda genç insan var” dedi.
“ENOLL OPENLİVİNGLAB DAYS 2015 ANAHTAR ETKİNLİKTİR”
Etkinliklerin Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi ve Başakşehir Living Lab Merkezi’nde yapılacağı bilgisini de paylaşan Jarmo Eskelinen ENoLL OpenLivingLab Days 2015’in önemine de değindi, “Living Lab binasının dokuz ayda inşa edildiğini duyduğumda inanmakta zorlandım ve çok etkilendim. Etkinliklerin yapılacağı alanlar bu iş için çok ideal. ENoLL OpenLivingLab Days 2015 bütün Living Lab komitesinin bir araya geldiği bir etkinlik ve popülaritesi her geçen yıl artan bir organizasyon. Bu etkinlik anahtar bir organizasyondur. Bu etkinlikte farklı Living Lab ve farklı katılımcılarla etkileşim sağlamak istiyoruz. Çift taraflı bir etkileşim bekliyoruz.”