Esenyurt Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ahmet Temel Parkı hizmete açıldı.
Esenyurt Belediyesi, halkın hizmetine sunduğu parklara bir yenisini daha ekledi. Balıkyolu Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Ahmet Temel Parkı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnce’nin yer aldığı törene çok sayıda vatandaş ilgi gösterdi. İlçeye oksijen deposu ve sosyal alan kazandırılması amacıyla yapılan parklardan biri olan Ahmet Temel Parkı Başkan Necmi Kadıoğlu tarafından mahallede yaşayan kadınlara hediye edildi.
“İSTANBUL’DAKİ AĞAÇLANDIRMANIN MİMARI AHMET TEMEL”
Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, parka neden Başkan Yardımcısı olan Ahmet Temel isminin verildiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde İstanbul’u ağaçlandırma seferberliğinde önemli rol oynadığını söyledi. Kadıoğlu, “Almanya, İtalya, Hollanda, Macaristan’a ağaç almaya gittik. Ağaçları getirdik İstanbul’u yeşillendirdik. İşte bu işin mimarı Ahmet Temel’dir. Planlamayı biz yaptık ama ağaçtan anlayan Ahmet Temel’dir. Ağaç çok önemli. Yarın öleceğinizi bilseniz diyor Peygamber Efendimiz elinizdeki ayağı dikin. Ahmet Temel, İstanbul’daki dikilen tüm ağaçların arkasındaki mühendistir” dedi.
PARKLAR MAHALLE SAKİNLERİNE EMANET
Necmi Kadıoğlu Balıkyolu Mahallesine yapılan parkın yapımına mahallede yaşayan kadınların ilham olduğunu söyledi. Başkan Kadıoğlu, mahalleye yaptığı bir ziyarette kadınların birlikte zaman geçirebilecekleri bir alana ihtiyacı olduklarını gözlemledikten sonra parkın yapılması talimatını verdiğini ifade etti. Kadıoğlu ayrıca ilçede yer alan parkların güvenliği ve temizliği için ayda 2 milyon lira harcadıklarını açıkladı. Parkların korunması konusunda mahalle sakinlerini duyarlı olmaya davet eden Kadıoğlu, “Bunlar sizin eseriniz. Buradaki ağaçlardan bu mahalle sakinleri istifade edecek. Onun için buraları korumanız lazım” dedi.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnce ve protokol üyeleri parkın açılış için kurdele kesti. Açılışın ardından Başkan Kadıoğlu ve beraberindekiler parkı gezdi.