Esenyurt Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Mustafa Akboğa Kapalı Yüzme Havuzu Kültür ve Spor Merkezi, okunan duaların ardından hizmete açıldı.
Spora ve kültüre verdiği hizmeti sürdüren Esenyurt Belediyesi, sosyal hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı’nın adını taşıyan Mustafa Akboğa Kapalı Yüzme Havuzu Kültür ve Spor Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akboğa ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta spor ve kültür merkezi öğrencileri tarafından eskrim gösterisi ve yağlı güreş gösterileri de yapıldı.
Kompleksin açılış konuşmasını yapan Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akboğa, merkeze kendi adının verilmesinden dolayı mutlu olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.
Kültür merkezinin tüm Esenyurtlulara hayırlar getirmesini dileyen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Burada hem kültür merkezimiz var yani öğrencilerimiz ders çalışıyor hem de yüzme havuzumuz var bayanların ve erkeklerin ayrı ayrı hizmet alabildiği. Yine küçük bir salonumuz var orada da nişan, düğün, kına gibi işlevlerde kullanılabilecek. Bu park alanı eskiden önemsiz ve madde bağımlısı insanların geldiği bir parktı. Şimdi mahallemizde spor yapmak isteyen, ders çalışmak isteyen çocukların, gençlerin merkezi haline dönüştü ve mahallemize bir katma değer kazandırdı. Zaten bizim işimiz insanımız nerede yaşıyorsa bir belediye yatırımını kazandırmak suretiyle oraya katma değer katmak” dedi.
Konuşmaların ardından kompleks dualarla hizmete açıldı.