Esenyurt Belediyesi tarafından kadınlara yönelik projesi tamamlanan Kadın Konuk Evi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.
Esenyurt Beledisi tarafından Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi’nde inşa edilecek olan Kadın Konuk Evi’nin temel atma törenine, Esenyurt Belediya Başkanı Necmi Kadıoğlu ve AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Projenin detaylarına ilişkin bilgiler veren Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Burada çok hayırlı bir hizmeti başlatıyoruz. 3 bin 600 metrekare alandan bir anda 50 kadının yaşayabileceği bir mekan oluşturuyoruz. Sauna, fitness ve spor alanlarıyla böyle bir yer oluşuyor. Sizler buraya gözünüz gibi bakın çünkü hemcinslerinizin maruz kalacağı herhangi bir aile içi olumsuzluk ve kimsesizlik kötü bir şeydir. Bizler bu tesislerle sokakta kalmış, huzursuz olmuş bir ailenin kimsesi olacağı. Devletin eli onlara uzanacak” şeklinde konuştu.
“İLKÖĞRETİMDE YÜZDE 99’LARA VARAN EĞİTİM ORANLARINA ULAŞTIK”
Kadınların iş hayatında daha aktif rol alması adına önemli adımların atıldığını belirten AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ise, “13 yıl içerisinde kadınlarımıza çok ciddi hizmetler aktardık. Hem Türk Ceza Kanunu hem Medeni Kanun hem de İş Kanunu ama anayasal düzenlemeyle birlikte kadınlarımızın iş dünyasına girmesi adına çok ciddi adımlar attık. Önce eğitim dedik ve Emine Erdoğan’ın başlattığı ‘Ana-Kız Okuldayız’ kampanyalarıyla birlikte özellikle ilköğretimlerde yüzde 98-99’lara varan eğitim oranlarına ulaştık” dedi.
Konuşmaların ardından Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi’nde inşa edilecek Kadın Konuk Evi’nin temeli atıldı.