Esenyurt Belediyesi’nin Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılında gerçekleştiği Çanakkale tarih ve kültür gezisine katılan 5 bin kişi, Çanakkale ruhu ile gerçekleştirdiği ziyarette duygusal anlar yaşandı.
Esenyurt Belediyesi tarafından Mart ayında Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıl dönümünde 100 otobüs, 5 bin öğrenci ile Çanakkale gezisi gerçekleştirilmişti. Düzenlenen Çanakkale gezisinin devamı olarak bu defa da 5 bin kişiden oluşan 100 araçlık konvoy Çanakkale’ye gitti. İlk olarak Eceabat’a gelen Esenyurtlu vatandaşlar, burada kurulan dev kahvaltı sofrasında kahvaltılarını yaptıktan sonra otobüslerle şehitlikleri ve abideyi ziyaret etti. Çanakkale Savaşı’nın yaşandığı tarihi yerleri rehberler eşliğinde gezen vatandaşlar, gezi esnasında duygusal anlar yaşadı. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu tarafından Esenyurt’tan uğurlanan vatandaşlar, Çanakkale’de ise Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Ada tarafından karşılandı.
“UMREDEKİ DUYGUYU BURADA YAŞADIM”
Geziye katılan Muhammet Emin Şişman, düzenlenen geziden dolayı Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na teşekkür ettiğini belirterek, “Bugün 5 bin civarında kişiyi ücretsiz güzel bir şekilde ağırladı, bu milli şuuru tekrar uyandırdı. Allah kendilerinden razı olsun. Başımızda uzun yıllar hizmet etmeyi rabbim ona nasip eylesin. Umreye giden bir insan olarak umredeki hazzın bir kısmını burada da aldım. Yani bu şuur burada da hissedilebiliyor, umuyorum ki bu milli şuur buradaki arkadaşlarla da aynıdır” dedi.
Ziyaret ve ilgiden memnun olduğunu ifade eden Sebahat Korucu, “Çok duygulandım, ağladım, vallahi sanki o günleri yaşadık. Bütün tepelerden kan aktığını hissettim. Şu an bile tüylerimiz diken diken oluyor. Gerçekten çok heyecanlıyım, belediyemize de çok teşekkür ederiz. Başarılarının devamını dileriz” diye konuştu.
Geziye katılan vatandaşlardan Bünyamin Güler de, Başkan Kadıoğlu’na geziden dolayı teşekkür ettiğini ifade ederek, “Öncelikle bizler için gecesini gündüzüne katan, gündüzü de güneş gibi bize yansıtan belediye başkanımıza çok teşekkür ederim. Burada 5 bin kişilik bir çıkartma yaptık. Daha önce ki günlerde ise Çanakkale’nin zafer gününde böyle bir program yapmıştık. Bundan dolayı başkanımıza tekrar tekrar teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Kendisinin de şehit torunu olduğunu ifade eden 78 yaşındaki Mehmet Özbayram ise, şehitlikte dualar ederek dedesi ile ilgili anılarını anlattı.
“TEK AMAÇLARI VATANDI”
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu öncülüğünde geziyi düzenlendiklerini ifade eden Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Ada, “5 bin Esenyurtlu hemşerimiz ile beraber Çanakkale’de Çanakkale ruhunu yaşamaya, şehitlerimizin ecdadı önünde o manevi hazzı paylaşmaya geldik. Bundan 1 buçuk ay önce Esenyurt Belediyesi önce gençlik ve gelecek deyip gençlikle yola çıktı. Biz 5 bin gencimizi Esenyurt’tan Çanakkale’ye getirip, Çanakkale ruhunu anlamalarını sağladık. O gün yani 1915’te 14, 15 yaşında lise ve ortaokul çağlarındaki çocukların ellerine bu ülkelerin anaları kına yakarak ‘Git evlat ya şehit ol, ya gazi’ diyerek göndermişti, koşulsuz karşılıksız bir şekilde. Tek amaçları vardı vatan, sadece vatandı. Bu bağlamda o bilincin oluşturulması, o anlayışın yerine oturtulması için bizler de bu gençlerimizi ve ailelerini Çanakkale’ye getirdik” dedi.