Evlilikte 40 yılı geride bırakan çiftler, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Yaşlılar Komisyonu tarafından düzenlenen yemekte bir araya geldi. Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, zaman zaman yaşlılarla bir araya geldiklerini belirterek, bu tarz programların yaşlıların deneyim ve tecrübelerinden yararlanılması açısından önemli olduğunu söyledi.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Yaşlılar Komisyonu, 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında düzenlediği yemekte, evlilikte 40 yılı geride bırakmış çiftleri yemekte buluşturdu. Tuzla Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde organize edilen programa Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ile eşi Dr. Fatma Yazıcı ve çok sayıda yaşlı çift katıldı. Programda sahne alan Tuzla Belediyesi Merkez Hanımlar Kulübü Bağlama Kursu öğrencileri hazırladıkları müzik dinletisiyle programa renk kattı. Yaşıtlarıyla öğle yemeğinde bir araya gelen çiftler ise bir yandan yemeklerini yedi bir yandan sohbet ederek hoşça vakit geçirdi.
"YAŞLILAR GÜNÜMÜZ GENÇLERİ İÇİN EN GÜZEL ÖRNEK"
İlçede bulunan yaşlılarla yıl boyunca birlikte olduklarını belirten Başkan Şadi Yazıcı, “Gönül Elleri Çarşısı Yaşlılar Komisyonu ile yıl boyunca da birçok defa bir araya geliyoruz. Bu haftada biraz daha anlamlı bir şekilde bir araya geldik” dedi.
Birlikte çok uzun yıllar geçirmiş çiftleri görmenin etkileyici olduğunu ifade eden Yazıcı, “Bu dönemde hem gelecek yıllarımızı planlıyoruz, hem de geçmişten alınan tecrübelerle büyüklerimize en azından bir haftayı iyi bir şekilde yaşatmaya çalışıyoruz. Özellikle de bugünlerde, aile bireylerinin, aile yapısının korunması gerektiği ve onun daha iyi yaşatılması gerektiğini düşündüğümüz günlerde, yaşlılarımız bize her şeyde örnek oluyorlar. Bir yastıkta 40 yıl ve daha yukarısını geçirmiş olan yaşlılarımızın, gençlerimize bir yastıkta 40, 50 yılı nasıl geçirdiklerini ve bunun örneklerini rol modeli ortaya koymaları açısından da bu haftayı bu şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
"UZUN EVLİLİĞİN SIRRI SABIR"
42 senedir evli olduğunu ifade eden Müzeyyen Yiğit , “ 4 tane çocuğumuz var. 3 kız bir oğlan. 9 tane de torunumuz var” dedi. Uzun evliğin sırrını sabır olarak açıklayan Yiğit çifti,”Sabır edersen her şeye ulaşırsın. Yeni evli çiftlere de çok sabırlı olmalarını tavsiye ediyorum. Biri bağırınca diğeri susarsa daha iyi olur. Eşimi öyle eğittim. Kızlarıma da aynı şeyleri önerdim” diye konuştu.
Evliliklerinde 41 yılı geride bırakan Ayhan Bilge Aras ise, programı çok güzel bulduklarını ve programda yaşlıları düşündükleri için mutlu olduklarını söyledi. Aras, ”Her yıl hatırlıyorlar. Geçen sene de geldiler evimize kadar , karanfil getirdiler. Bende onlara sizde inşallah yaşlanırsınız demiştim gülmüşlerdi” dedi.
Birlikte uzun yıllar geçirmek için sevginin gerekliliğine vurgu yapan Uğur Aras birbirlerini kırmadan anne babaya saygılı bir hayat sürsünler gençler” ifadelerini kullandı.
Program sonrası eşi ile birlikte masaları tek tek ziyaret ederek karanfil ve yastık hediye eden Başkan Şadi yazıcı yaşlı konuklarıyla sohbet etti.