Kendi adını taşıyan okulda düzenlenen bilim şenliğine katılan dünyaca ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Gazi Yaşargil, Gaziosmanpaşalı öğrencilerle bir araya gelerek deneyimlerini ve tecrübelerini aktardı.
Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından imzalanan ‘Eğitimde İşbirliği Protokolü’ kapsamında Gazisomanpaşa’da bilişim ve teknoloji fuarı düzenlendi. Prof. Dr. Gazi Yaşargil Ortaokulu’nda düzenlenen şenliğe, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Servet Bakırcı ve dünyaca ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Gazi Yaşargil katıldı. Ortaokul öğrencilerinin birbirinden farklı buluşlarını sergide Prof. Dr. Yaşargil, okula kendi adının verilmesinden dolayı memnuniyetini de dile getirerek, yaşam deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.
Öğrencilerin icatlarını inceleyen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Türkiye’deki gençlerin şanslı olduğunu düşündüğünü ifade ederek, “Gençlerimiz gelişen teknolojiyi çok yakın takip ediyor ve kendi yeteneklerini ortaya koyarak o teknolojiyi daha ileriye taşıyacak buluşlar icat ediyorlar. Bu hem kendileri için hem de ülke için çok önemli bir iş. Bu okulda geçen senede bilim ve teknoloji fuarına katılmıştım. Bu sene ilgilin biraz daha fazla olduğunu gördüm. Bu bizi sevindiriyor, özellikle gençlerimizin bilim ve teknoloji ile ilgilenmeleri ve onun ötesine geçerek bir şeyler icat etmeleri sevindirici. Tebrik ediyoruz öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi. Hem kendilerini geliştirmeleri açısından, hem de arkasından gelen gençlere örnek olmaları açısından önemli bir gelişmedir. Biz de onları destekliyoruz, onların yanında olmak onlarla olmak bizi mutlu ediyor” dedi.