Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen bisiklet şenliği, renkli görüntülere sahne oldu. 500’ü aşkın bisikletsever, sağlık için pedal çevirdi.
Gaziosmanpaşa Belediyesi, Gaziosmanpaşa Gençlik Meclisi ve Bisikletseverler Derneği işbirliğiyle "Gaziosmanpaşa Bisiklet Şenliği" düzenlendi. Yoğun katılımın gerçekleştiği şenlikte 500’ü aşkın bisikletsever, Gaziosmanpaşa sokaklarında pedal çevirdi. Parkurların tamamlanmasının ardından bisikletseverler Gaziosmanpaşa Belediyesi önünde buluştu. Bisiklet akrobasi hareketlerinin de yapıldığı şenlikte katılımcılar hünerlerini sergiledi. Etkinlik sonrası Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından kura çekilerek üç kişiye bisiklet hediye edildi.
Sportif faaliyetlere öncülük etmekten son derece memnuniyet duyduğunu belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Öncelikle spor ve sporcuyu teşvik etmek ve desteklemek için bu organizasyonu gerçekleştirdik. Tabi spor deyince de özellikle futbol, tekvando,karate, voleybol gibi sporlar akla geliyor. Özellikle Gaziosmanpaşa’nın topoğrafik yapısının engebeli olması çocuklarımız büyüdükleri alanlarda, sokaklarda özellikle de park, meydanlarda bisiklet kullanma imkanı bulamıyorlar. Hem bisiklet sporunu teşvik etmek hem de bisiklet sürme alışkanlığını gerçekleştirmek maksadıyla bu organizasyonu gerçekleştirdik. İlçemizde en uygun alanı seçerek, vatandaşlarımızın bu bu spor alanına ilgisini arttırmak maksadıyla şehir içini kullandık" dedi.
Bundan sonra yapılacak projelerle bisiklet alanlarının arttırılmasını hedeflediklerini söyleyen Usta, "Halkımızın bu alanda olan ihtiyaçları karşılanmalıdır. Özellikle bölgemizde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bisiklet yollarını önemsiyoruz. Hepsini hayata geçirme imkanı zor olsa da en azından yapılan tüm projelerde bisiklet yolları konulmasını teşvik ediyoruz" şeklinde konuştu.
Şenliğe oğluyla katılan Murat Derbeder isimli vatandaş, "Şenlik çok güzel bir etkinlik, katılım da gayet yüksek durumda. Şenlik kapsamında sokaklarda tur atacağız. Amaç bisikleti sevdirmek. Böylesine güzel bir organizasyonu gerçekleştiren Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne teşekkür ederim" dedi.
Babasıyla güzel bir pazar geçirdiği için mutlu olduğunu belirten Kaan Derbeder ise, "Bisiklette binmeyi seven arkadaşlar buraya gelip deniyorlar. Yoğun da katılım oldu. Gaziosmanpaşa Meydan’dan başlayıp belediye binasının önünde şenliği bitireceğiz. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.