Gaziosmanpaşa Belediyesi ve İstanbul İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kanser Haftası’na ve hastalıklarına farkındalık oluşturmak için sağlıklı yaşam yürüyüşü gerçekleştirdi.
Kanser hastalıkları haftasında Gaziosmanpaşa Belediyesi ve İstanbul İl Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliği ile sağlıklı yaşam yürüyüşü gerçekleştirildi. Gaziosmanpaşa Gençlik Parkı’nda düzenlenen yürüyüşe, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Avukat Beşir Açıkça, İstanbul İl Halk Sağlığı Müdürü Prof. Dr. Nurhan İnce’nin yanı sıra çok sayıda Gaziosmanpaşalı vatandaş katıldı. Yürüyüş sırasında vatandaşlar ellerinde "Çaresiz değilsiniz yardım arayınız", "Harekete devam et, obeziteye veda et" yazılı dövizler ile sağlıklı yürüyüşe ve sağlıklı yaşama dikkat çekti.
Yerel yönetimlerin sağlıklı yaşam yürüyüşüne destek verdiğini belirten İstanbul İl Halk Sağlığı Müdürü Prof. Dr. Nurhan İnce, “Aslında her cumartesi İstanbul’un 39 ilçesinde bir fiziki aktivite çalışmamız var zaten ama bu hafta kanser haftası olduğu için kansere vurgu yaptık. Temel temamız kansere vurgu oldu. Çünkü kanser erken tanı ile başarılı bir şekilde tedavi edilebilen bir hastalık. Her yaşa özel kanser tarama ve tedavi programları sunulmakta. Buna vurgu yapmak için bu aktiviteyi gerçekleştirdik” dedi.