Türkiye Güreş Şampiyonası’nda üçüncü olan Mehmet Eren Şimşek, milli takıma girerek Türk bayrağını yurtdışında temsil etmeyi ve şampiyonluklar kazanmayı amaçladığını söyledi.
Nişantaşı Üniversitesi Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği öğrencisi Mehmet Eren Şimşek, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Edirne’de düzenlenen Türkiye Güreş Şampiyonası’nda üçüncü olarak bronz madalya kazandı. Milli takıma girerek Türk bayrağını yurtdışında temsil etmeyi ve şampiyonluklar kazanmayı amaçladığını belirten Mehmet Eren Şimşek, şampiyonaya devamlı olarak Jiu Jitsu ve Güreş antrenmanları yaparak hazırlandığını söyledi. Sıkı bir hazırlık döneminden geçirdiğini ifade eden Mehmet Eren Şimşek, “Antrenman eksiğim yoktu ve sıkı bir hazırlık döneminden geçtim. Bu süreçte hocalarım Semih Işık, İbrahim İnal, Muammer Şimşek ve Haydar Kabaktaş çok destek oldu. Antrenmanlarım akşam olduğu için derslerime de engel olmuyordu” diye konuştu.
Güreş sporuna olan ilgisinin spor eğitmeni olan babasının teşvikiyle başladığını belirten Mehmet Eren Şimşek, “Çocukken daha çok futbolla ilgiliydim. Babam güreş yapmayı isteyip istemediğimi sordu. Sert bir spor olduğu için önceleri korktum ama güreşe başlayınca çok sevdim. 8 senedir güreş yapıyorum ve ayrıca Jiu Jitsu branşıyla da ilgileniyorum” dedi.
Jiu Jitsu branşında Avrupa, Balkan ve Asya şampiyonu ve dünya ikincisi olan Mehmet Eren Korkmaz, güreşte de daha önce iki kez Türkiye üçüncüsü ve beşincisi ünvanlarını kazanmıştı.