Koç Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi kürek takımları, geleneksel hale gelen Haliç Dostluk Kupası için yarıştı. Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen yarış, Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü önünden başladı ve Rahmi Koç Müzesi önünde son buldu. 4. Haliç Dostluk Kupası Yarışı’nda bu yıl birinciliğe ulaşan ekip Kadir Has Üniversitesi Kürek Takımı oldu.
Koç Üniversitesi ile Kadir Has Üniversitesi kürek takımları bu yıl dördüncü kez dostluk için yarıştı. İlk olarak 2011 yılında gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelen Haliç Dostluk Kupası kürek yarışı bu yıl Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü önünden başladı ve Rahmi Koç Müzesi önünde son buldu.
Dünyanın en prestijli sportif faaliyetler arasında yer alan kürek sporunun en hızlı tekne kategorisinde yarışçılar dakikada ortalama 34 kürek çekti. Yarışmayı 7 dakika 12 saniyede tamamlayan Kadir Has Üniversitesi Kürek Takımı oldu. Koç Üniversitesi ekibi, iki takım arasında büyük çekişmeye sahne olan yarışı 7 dakika 40 saniyelik performansıyla tamamladı.
Kadir Has Üniversitesi ile dört yıl önce başlattıkları Haliç Dostluk Kupası yarışının artık geleneksel hale geldiğini belirten Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, “2011 yılında bu yarışmayı başlatırken, Haliç’te bir dostluk ve kültür köprüsü oluşturmayı hedeflemiştik. Bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz bu yarışla birlikte bu amaca ulaştığımıza inanıyoruz. Öğrencilerimizin özverili, hevesli ve disiplinli çalışmaları sayesinde bu etkinliğin gelecek yıllarda aynı heyecanla devam edeceğine olan inancımız tam” dedi.
Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın ise, “Türkiye’de iki üniversite arasında gelenek haline gelen ve her yıl düzenlenen ilk ve tek kürek yarışını gerçekleştirmekteyiz. Bizim için bu etkinlik üniversite gençliği ve spor adına barış ve dostluğa yapılan vurgu açısından büyük anlam taşımakta. Bu yıl 4. kez gerçekleştirilen bu yarışta öğrencilerimize bu heyecanı bize yaşattıkları için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü önünden başlayan ve Rahmi Koç Müzesi önüne kadar süren 3 bin metrelik parkurda, Koç Üniversitesi Kürek Takımı’nı Betül Ersoy (dümenci), Caner Çelik, Mertcan Karagül, Mahmut Berhan Demirbilek, Ege Gedikli, Yusuf Yener Karaca, Met Atila Sakaoğulları, Kağan Ataman, Yunus İbrahim Alaylı oluşturdu.
Kadir Has Üniversitesi ekibinde ise, Funda Çölmekçikoğlu (dümenci), Besim Tolga Şahinoğlu, Mehmet Gökhun Karagöz, Burak Dilsiz, Ozan Demirdelen, Cihat Yasin Sevinç, Süleyman Sercan Türk, Buğra Akyüz, Özgür Borazan dostluk kupası için kürek çekti.