Kağıthane’ye ismini veren ve geçmişi yüzyıllar öncesine kadar uzanan dere kenarına kurulmuş kağıt atölyelerini tekrar canlandırmak için kurulan ‘El Yapımı Kağıt Atölyesi’ni ziyaret eden öğrenciler, görevlilerden kağıt üretimi konusunda bilgi aldı.
Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen programda 40 liseli öğrenci Kağıthane’nin tarihini öğrenmek için ilçenin tarihi yapılarını ve El Yapımı Kağıt Atölyesi’ni ziyaret etti. Kağıthane Belediyesi tarafından kurulan El yapımı kağıt atölyesini ziyaret eden öğrenciler atölyede ki görevlilerden kağıt yapımı ve geri dönüşüm konularında ayrıntılı bilgi aldılar. Daha sonra öğrenciler kendi elleri ile kağıt üretti.
Kağıthane’de 559 Yıl Sonra Yeniden kağıt üretimi başlatan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, "Gençlerimizin Kağıthane’ye ismini veren kağıt üretimi konusunda bilgi alma isteklerini görmek beni mutlu ediyor. Yan taraftaki ‘Süvari Karakolu’ restorasyon çalışması devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda bitirerek El Yapımı Kağıt Atölyemizi oraya taşımaya düşünüyoruz. Bu sayede daha geniş kapsamlı çalışmalar yapılacak ve sergi salonlarını olacak" dedi.