İSTANBUL (İHA) Çevre ve geri dönüşüm konusundaki özen ve hassasiyete dikkat çeken Güngören Belediyesi Dünya Çevre Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.
Güngören Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü her yıl olduğu gibi bu yılda çevre ve geri dönüşümün önemini bir kez daha vurgulamak için Dünya Çevre Günü kapsamında bir etkinlik organize etti. Güngören Parkta gerçekleşen etkinlikte, atık pil, yağ, kâğıt, plastik gibi geri dönüşüm ürünlerinin önemini anlatmak üzere yetkili firmalar stant kurarak misafirlere geri dönüşümün önemini anlattı.
‘Ben Çöp Değilim’ isimli tiyatro oyunu ile başlayan etkinliğe Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, Başkan Yardımcısı Fatih Özçiçek, AK Parti İstanbul 3’üncü Bölge Milletvekili Arif Kalmaz ve birçok vatandaş katıldı.
Özellikle gençlerin çevre ve geri dönüşüm konusunda duyarlı olmasını beklediklerini söyleyen Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, “Buradan özellikle siz çocuklarımıza seslenmek istiyorum. Çevre konusunda güzel çalışmalar yapıp başarıya ulaşırsak bu sizin vesilenizle olur. Çevreyi katletmeyen, ambalaj atıklarını biriktiren, geri dönüşüme katkı sağlayan bireyler olabilmemiz için anne ve babalarımızı bu konuda bilinçlendirelim. Onları ambalaj atıklarını ayırmamız gerektiği konusunda bilgilendirelim. Güngören Belediyesi olarak, evlerinize kadar gelip ambalaj atıklarını alıp doğaya katkı sağlıyoruz. Eğer duyarlı bir toplum olursak, geri dönüşüme kazandırdığımız ambalaj atıklarıyla daha fazla okul, daha fazla yeşil alanı ilçemize kazandırabiliriz. Çevre konusunda duyarlı ve azimli siz gençlerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ederim” diye konuştu.
Okullarda çevre bilincini arttırmak amacıyla her yıl ambalaj atığı, atık pil toplama yarışmaları düzenleyen Güngören Belediyesi, okullarda eğitim öğretim yılı boyunca toplanan ambalaj atıklarını (kağıt- plastik- metal- cam) ve atık pillerini resmi tutanaklarla teslim alıyor. Yarışma sonucunda toplanan atık miktarına göre bu yıl Atık Pil Toplama Yarışmasında; 1’inci Güngören İmam Hatip Ortaokulu, 2’nci Atatürk İlkokulu, 3’üncü Haznedar Abdi İpekçi İlkokulu oldu. Ambalaj Atıkları Toplama Yarışmasında ise; 1’inci Gündoğdu İlkokulu, 2’nciErgenekon İlkokulu, 3’üncü Mustafa Kemal Ortaokulu oldu. Dereceye giren okul ve öğrenciler hediyelerini Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman’dan aldı. Programda ödül töreninin ardından Yüksek Sadakat gurubu sahne aldı ve Güngörenlilere güzel bir akşam yaşattı.