Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen ve yalnızca cep telefonları ile çekilen fotoğrafların kabul edildiği ‘Güzel Ümraniyem’ fotoğraf yarışması ödülleri düzenlenen törende sahiplerini buldu.
Ümraniye Belediyesi tarafından Ümraniye’yi konu alan ve yalnızca cep telefonları ile çekilen fotoğrafların kabul edildiği ‘Güzel Ümraniyem’ fotoğraf yarışması ödülleri sahiplerini buldu. Ümraniye Belediyesi Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen ödül törenine Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın eşi Saliha Can, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcılarından Mustafa Küçükkaptan, Mesut Özdemir, Hakan Karataş ve Türkan Öztürk’ün yanı sıra muhtarlar yarışmacılar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Dereceye giren yarışmacıların fotoğraflarının da sergisinin açılışının yapıldığı törene vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi.
192 YARIŞMACI 486 FOTOĞRAF İLE YARIŞTI
Toplam 192 kişinin 486 fotoğrafla katıldığı yarışmada ilk üç şu şekilde sıralandı, ‘Hekimbaşı Av Köşkü’nü çektiği kare ile 1. Burak Yazkan, Ümraniye Alemdağ Caddesi fotoğrafı ile 2. Hatice Aydın, Ümraniye Meydan’da yaptığı çekim ile 3. Fatih Akdoğan oldu.
“HİSSETTİĞİM ZAMAN FOTOĞRAF ÇEKİYORUM”
Yarışmada birinci olan yarışmacı Burak Yazkan yarışmayı sosyal medyadan gördüğünü ifade ederek, “Karlı bir günde çevremdeki av köşkünden fotoğraf çekmek aklıma geldi. Bir kare fotoğraf yolladım sadece bu birinci olduğum fotoğraftı nasipmiş artık. Bu işi amatörce yapıyorum sadece hissettiğimde fotoğraf çekiyorum” dedi.
“BAŞARILI BİR YARIŞMA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”
Ümraniye Meydan’da yaptığı çekim ile üçüncü olan Fatih Akdoğan ise uzun yıllardır amatör olarak fotoğrafçılık ile ilgilendiğini belirterek, “Bu tür faaliyetlere fırsat oldukça katılmaya çalışıyorum. Ümraniye Belediyesi’nin bildiğim kadarıyla ilk olduğu bir alan oldu. Her sene geliştirilebilir ise daha başarılı olacağını düşünüyorum. Fotoğraf daha çok sevdirilebilir bu yolla. İnşallah daha çok yayılabilir” şeklinde konuştu.
“BU PROJELER PROFESYONELLİĞİMİZİN İSPATIDIR”
Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkaptan, Ümraniye Belediyesi olarak birçok ilke imza atmaya çalıştıklarını söyleyerek, “Ümraniye Belediyemiz Hasan Can başkanımızdan bu yana çok ciddi derecede değişmiştir. Şu anda yükselen ve gelişen Ümraniye adı ile anılıyor. Bu da sosyal medyada Ümraniye Belediyesi olarak var olduğumuzun amatörlükten artık profesyonelliğe geçtiğimizin bir ispatı. Yaklaşık 2 ay önce başlamıştık bu yarışmaya 30 gün süre ile o güzel Ümraniyemizin fotoğraflarını bize cep telefonları ile çekin ve gönderin demiştik. Yaklaşık 200’e yakın yarışması bu yarışmaya katıldı ve 500 civarın eser geldi. Bunları arkadaşlarımız öz veri ile seçtiler incelediler. Birinci, ikinci ve üçüncüyü belirledik. Çeşitli güzel ödüllerimiz var onun dışında 15 kadar sergiye laik görülen eserleri belirledik. Bugün önce sergimizi daha sonra sahnede kısmet olursa ödül törenimizi gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
Öte yandan birinci olan yarışmacıya ödülünü takdim eden Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın eşi Saliha Can ise düzenlenen yarışmadan ve çalışmadan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyleyerek Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkaptan’ın çalışmalarının herkes tarafından beğenildiğini dile getirdi.