Güngörenli hanımlar, Güngören Bilim Kültür Sanat ve Spor Ligi Yemek Yarışmasında hünerlerini sergiledi. 10 yaşında olan Güngören Bilim Kültür Sanat ve Spor Ligi yarışlarının bu yıl 4’üncüsü yapılan Yemek Yarışması’nda hanımlar lezzetli yemekleri ile yarıştı. Güngören Belediyesi ve Güngören Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile yapılan yarışma, Güngören’de oturan hanımların katılımıyla gerçekleşti. Her yıl farklı bir konsept belirlenen yarışmada bu yıl hanımlar, Malatya, Adıyaman, Kayseri yörelerine ait çorba, ara sıcak, ana yemek ve tatlı olmak üzere 4 çeşitten oluşan menü ile yarışmaya katıldılar.
İşçilik, ön hazırlık ölçüsü, çalışma yöntemi ve iş akış sıralaması, hijyen deneyimleri, hazırlama becerisi, zorluk düzeyi, zamanlama, ekipman kullanımı, besin değeri, kompozisyon sunum ve lezzet görsel etki, pratiklik ve sunumda hijyen gibi değerlendirme konularına tabi tutulan yarışmacılar iki kişilik bir ekip ile yarışmaya katıldı.
Cevizlik Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen yarışmaya 10 grup katıldı. Yarışa katılan herkese blender hediye edildi. Türkiye Aşçılık Federasyonunun usta isimlerinden oluşan Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu finalistler; 1’inci Grup Meryem Turan - Esra Demirkır, 2’nci Grup Hatice Şahin - Mine Eyüpoğlu, 3’üncü Grup ise Zeynep Sünear - Nuran Güler oldu. Birincilere dikiş makinesi, ikincilere mini fırın, üçüncülere ise buhar kazanlı ütü hediye edildi.
Yarışmacılara hediyelerini, Güngören Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Süheyla Sülez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sezai Çatalbaş takdim etti.