Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Huzurun Başkenti Eyüp, 4. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda fotoğraf ödülleri sahiplerini buldu.
Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Huzurun Başkenti Eyüp, 4. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda ödül alanlar açıklandı. Yarışmaya 318 kişi 1153 fotoğrafla katılırken, kural ihlali ve şartnameye uymaması nedeniyle 51 fotoğraf değerlendirme dışı kaldı. Değerlendirmeye alınan 1102 fotoğraf içerisinde ise 6 eser ödüle layık görüldü.
Yarışmada birinciliği Eyüp Sultan Camii’nde namaz kılan gelin damadı gösteren fotoğrafıyla Koreli In Gyu Park kazanırken, ikinciliği İstanbul’dan İlknur Uğur ve üçüncülüğü ise Kocaeli’nden Cem Elbir kazandı. İlk üçe giren yarışmacılar, ödüllerini Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’dan aldı. Mansiyon ödülü kazanan İsmail Aktaş, Ceyda Eskin ve Meltem Ünal’a ise ödüllerini Eyüp İlçe Emniyet Müdürü Kenan Süzgün verdi.
Eyüp Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde bir konuşma yapan Remzi Aydın, “Burada çok güzel bir faaliyetin, çok hoş bir sürecin finalini yapmak için bir araya geldik. Bu fotoğraf yarışması bana sorulduğunda heyecanla yapalım dedim. Bu tür güzellikleri paylaşmak lazım. Sanatın insanı geliştiren, toplumu geliştiren, kişiliğe katkı sağlayan insani özelliklerimizi açığa çıkaran bir meşgale olduğunu biliyoruz. Bizler de bunu bildiğimiz için sanatı ve sanatçıları desteklemeye devam ediyoruz. Eyüp’ün Kültür Sanat Başkenti olmasını istiyoruz. Bu mütevazi ve minik adımlarımızdan bir tanesi de bu fotoğraf yarışmasıydı. İnşallah bu yarışmamızı devam ettireceğiz ve topluma, bireye katkı sağlamaya devam edeceğiz. Sanatın başka dallarında da yarışmalarımız, teşviklerimiz devam edecek” dedi.
Eyüp İlçe Emniyet Müdürü Kenan Süzgün ise yaptığı konuşmada öncelikle katılımcılara teşekkür ederek, “İlerleyen dönemlerde bu yarışmaya katılımcı sayısının daha da artacağına ve bu salona sığmayacak hale geleceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
Ödül töreninin sonunda ise Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve Eyüp İlçe Emniyet Müdürü Kenan Süzgün, yarışmaya katılanlarla birlikte fotoğraf çektirdi. Başkan Aydın bir ara fotoğraf makinesini alarak yarışmacıları değişik açılardan görüntüledi.
Yarışmada birinciye 5 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 2 bin TL, üç adet mansiyon alan yarışmacıya ise 750 TL para ödülü verildi.
Öte yandan, fotoğraf yarışmasına katılan 24 eser ve dereceye giren 6 eser, Eyüp Belediyesi Kültür Sanat Merkezi fuaye alanında sergilendi. Yarışmaya katılan fotoğraflardan oluşan bir de albüm hazırlandı.