Kağıthane Belediyesi tarafından düzenlenen Sadabad Yaz Etkinlikleri, Hıdırellez şenlikleriyle başladı. Hasbahçe’de kuzuların pişirildiği şenlikte Belediye Başkanı Fazlı Kılıç vatandaşlarla birlikte ateşten atladı.
Kağıthane’de geleneksel hale gelen Sadabad Yaz Etkinlikleri başladı. Hasbahçe Mesire Alanı’nda düzenlenen etkinliğin açılışına Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç katıldı. Kağıthane Kaymakamı Ahmet Akın Varıcı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yöresel oyunlarla start verilen etkinlikte baharın müjdecisi Hıdrıllez dolayısıyla Başkan Kılıç ve beraberindekiler ateş üzerinden atladı. Kuzuların pişirildiği şenlikte Ahilik geleneği olan şed kuşanma töreni gerçekleştirildi. Törende Başkan Fazlı Kılıç şed kuşandı. Renkli görüntülerin oluştuğu şenlikte vatandaşlar gönüllerince eğlendi.
Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, tarihe saygı düşüncesi ve vefa duygusuyla Sadabad Yaz Etkinlikleri programını geleneksel hale getirdiklerini belirterek, “Her yıl sizlerin de, çok değerli protokol ve çok değerli Kağıthanelilerin takip ettiği gibi, 6 Mayıs’ta Hıdrellezle birlikte bu etkinliklerimizi başlatıyoruz. Yine geleneksel hale getirdiğimiz Şed Kuşanma törenlerini de yine burada, hep birlikte bu etkinlikle aynı günde tertip ediyoruz. Etkinliğimizi bugün itibariyle başlatmış oluyoruz” şeklinde konuştu.
Tarihi binaların ve değerlerin önemine dikkat çeken Kılıç, "Tarihi binaların her şeyini korumuşlar yurt dışında yabancı ülkeler. Ama bizde maalesef belli bir dönem büyük bir sıkıntı yaşamışız. Tarihi ne varsa yerle bir etmişiz. Hemen yanı başımızdaki Çağlayan Sarayı da bunlardan birisi. Göreve gelir gelmez tarihimize saygı düşüncesiyle öncelikle Osmanlı arşivleri de Kağıthane belgeleri kitabını hazırladık. Ardından Kağıthane Tarih Envanteri kitabı hazırladık. Otuzun üzerinde tarihi bilgileri içeren çalışma tamamladık ve hemen tarihi yapılarımızı bir bir restore etmeye başladık” şeklinde konuştu.
"HER İŞİN TEMELİNDE EĞİTİM VAR“
Başarılı öğrencilerle yazı çok daha iyi değerlendireceklerini dile getiren Fazlı Kılıç, “Başarılı olan; takdir ve teşekkür belgesi alan öğrencilerimizle yazı çok daha iyi bir şekilde değerlendireceğiz. Belediyemizin kayık sandallarından, lunaparktan değişik etkinliklerimizden ücretsiz bir şekilde yararlanacaklar. Her işin temelinde eğitim olduğunu düşünüyoruz. Çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimize, yöneticilerimize, müdürlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Etkinliğe katılan Yasemin Soner adlı izleyici, şenliğe her yıl katıldığını ifade ederek, “Çok da güzel oluyor, eğleniyoruz. Roman oynuyoruz bazen oturuyoruz” dedi.
Muammer Aşçı adlı bir vatandaş ise: “Hıdrellez eskiden beri bizim geleneklerimiz. Memlekette kutluyorduk. Baharın gelişi, bayram. Bu sene de burada denk geldi. Bu gelenek küçükten büyüğe dek böyle devam edecek” diye görüş belirtti.
Etkinliğe katılanlara pilav ve et ikram edildi.