Kağıthane Belediyesi’nin sosyal yatırımlarda bir ilke imza atarak inşa ettiği ‘Hamidiye Mahallesi Gençlik Merkezi, Yaşlılar Evi ve Çocuk Parkı’ üç nesli tek çatı altında buluşturdu.
Kağıthane Belediyesi, üç nesli bir araya getiren merkezi düzenlenen törenle hizmete açtı. İstanbul Kalkınma Ajansı’nın Mali Destek Programları kapsamında açmış olduğu Sosyal İçermeye Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’na “Hamidiye Mahallesi Gençlik Merkezi, Yaşlılar Evi ve Çocuk Parkı” projesi ile başvuruda bulunan Kağıthane Belediyesi kazandığı hibe desteği ile Hamidiye Mahallesi’ne 6 katlı Gençlik Merkezi kompleksi inşa etti. ‘Hamidiye Mahallesi Gençlik Merkezi ve Yaşlılar Evi’nin temel atma törenine Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç’ın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili ve Milletvekili Adayı Şirin Ünal, AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı İsmail Ergüneş, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Faruk Gökkuş, siyasi parti ilçe temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, STK yöneticileri ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, yaptığı konuşmada açılan merkezin yaşlılar ve gençleri buluşturması dolayısıyla önemine değinerek, Başkan Kılıç’ı tebrik etti.
KAĞITHANE’DE ÇOK SAYIDA PARK VE MERKEZ HİZMETE AÇILDI
Açılış konuşmasında Hamidiye Mahallesi Gençlik Merkezi, Yaşlılar Evi ve Çocuk Parkı’nın bir kompleks niteliğinde olduğunu ifade eden Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, otopark, çocuk park ve merkez içerisine yer alan hizmetler hakkında bilgi verdi. Yahya Kemal Mahallesi’nde 10’uncu parkı kazandırdıklarını ifade eden Başkan Kılıç, "Ada bazlı dönüşümle Kağıthane’de binlerce çocuk parkına, binlerce otoparka kavuşmuş olacağız" dedi.
“KAĞITHANE ÇOK HIZLI GELİŞİYOR”
Kağıthane’nin çok hızlı geliştiğini ifade eden Başkan Kılıç, Yahya Spor Kompleksi, açık kapalı spor alanları ve dönüşüm çalışmalarının Yahya Kemal Mahallesi’nin prestijini arttırdığını söyledi. Başkan Kılıç, "Yahya Kemal Mahallesi’nde önümüzdeki günlerde bir üniversitenin tıp fakültesi açılacak. Haliç Üniversitesi Tıp Fakültesi Yahya Kemal Mahallemizde açılacak" diyerek, Kağıthane’de bulunan iki üniversitenin ilçenin geleceği için çok önemli olduğunu ifade etti.
Kağıthane Belediyesi 3 bin 330 metrekare alan üzerine inşa ettiği Hamidiye Mahallesi Gençlik Merkezi , Yaşlılar Evi ve Çocuk Parkı ile üç nesli buluştururken, merkez revir, 5 adet atölye, kütüphane, 7 adet derslik, çok amaçlı salon, gündüz odası, dinlenme odası ve terasıyla birbirinden farklı birimleri bünyesinde barındırıyor.
İlçedeki yeşil alanları sürekli arttırmayı hedefleyen Kağıthane Belediyesi, Mayıs ayı yatırımları kapsamında her gün yeni bir park açılışı gerçekleştiriyor. Hamidiye Mahallesi Gençlik Merkezi, Yaşlılar Evi ve Çocuk Parkı açılışının ardından içerisinde çeşitli spor aletleri ve oyun parkurlarının bulunduğu Hamidiye Mahallesi Onur Sokak Parkı da hizmete açıldı.