Kağıthane Belediyesi spor yatırımları kapsamında Şirintepe Mahallesi’nde yeni bir spor merkezini, düzenlenen törenle hizmete açtı.
Mayıs ayı yatırımları kapsamında vatandaşların hizmetine sunulan Şirintepe Mahallesi Spor Merkezi açılış törenine Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç’ın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili ve Milletvekili Adayı Ahmet Baha Öğütken ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Spor yatırımlarının sağlıklı gelecek nesillerin yetişmesinde önemli rol aldığını belirten Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Hizmetler devam ediyor. Özellikle açık ve kapalı spor alanları üretiyoruz. Bunu yanı sıra futbol sahaları üretiyoruz. Belediyemiz bünyesindeki ilgili müdürlüklerimizle halkımıza sunduğumuz hizmeti, gelirlerimizin tam yüzde 25’ini oluşturuyor. Bu alanlarımızla çocuklarımıza ve yetişkinlerimize güvenli üçüncü alanlar oluşturmaya çalışıyoruz. Yani gençlerimizin evleri ve okulları güvenli bir alan, üçüncü güvenli alanları da bizim açık ve kapalı spor tesislerimiz. Yetişkinler için de yine bu alanları üçüncü güvenli alan olan bu tesislerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.
“KADIN VATANDAŞLARIMIZIN BU SALONA YOĞUN İLGİSİ OLDU”
Şirintepe Mahallesi Spor Merkezi’nde yaklaşık bin sürekli spor yapacağını söyleyen Başkan Kılıç, “Buradaki spor salonunun çok farklı bir önemi var. Bine yakın hanımefendi komşumuz bu salonu kullanıyor. Kadın vatandaşlarımızın bu salona yoğun ilgisi oldu. Çeliktepe Mahallesi’nde bin metre kare bir alanımız İSMEK spor merkezi olarak değerlendiriliyor. Orada da yaklaşık bin 5 yüz hanımefendi spor salonunu kullanıyor. Şimdi Sanayi Mahallesi’nde çok büyük bir inşaatımız var. Bu inşaat tamamlandığında da yine çok büyük bir spor merkezini hizmete açacağız” şeklinde konuşarak merkezin sporseverlere hayırlı olmasını temenni etti.
“İNSANIMIZIN SPOR YAPMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUM"
AK Parti İstanbul Milletvekili ve Milletvekili Adayı Ahmet Baha Öğütken ise, “Başkanımız yeni yatırımlar yapıyor, vatandaşlara yeni tesisler sunuyor. Daha güzel bir Kağıthane’yi inşallah hep birlikte el birliğiyle elde edeceğiz. Bu spor salonunu da şimdi gezeceğiz. Gerçekten önemli bir spor salonu, insanımızın spor yapması gerektiğine inanıyorum” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından protokol üyelerinin katılımıyla Şirintepe Mahallesi Spor Merkezi kurdele kesiminin ardından hizmete açıldı.