Kartallı vatandaşların rahat bir ortamda yaşaması noktasında çalışmalarını sürdüren Kartal Belediyesi, ilçe genelinde alt ve üst yapı çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında bin 446 ton kilit taşı, 561 metre bordür, 2 bin 21 ton asfalt serimi gerçekleştirildi.
Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ilçe genelinde yağmursuyu-ızgara temizlikleri, asfalt yama ve kaplama, bordür ve kaldırım çalışmaları başta olmak üzere alt ve üstyapı çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Karla mücadele için yapılan tuzlama çalışmalarının asfaltta oluşturduğu hasarlar,gerekse ömrünü tamamlayan asfaltın yenilenmesi için Fen İşleri ekipleri çalışmalarını yoğun olarak sürdürerek adeta ilçede ’Bahar Temizliği’ başlattı.
BİN 466 METREKARE KİLİT TAŞI, 561 METRE BORDÜR YAPILDI
Mart ayı çalışmaları dahilinde ilçe genelinde bin 466 metrekare kilit taşı, 561 metre bordür yapan Kartal Belediyesi, çalışmaların sonucunda ortaya çıkan 817 m3 moloz kaldırılıp 123 adet yağmursuyu ızgara yapımı ve bozuk ya da kırık eski ızgaranın yerine yeni ızgara ile değişimi, yoğun yağışlardan dolayı tıkanan 130 adet ızgaranın temizlenmesiyle birlikte gerekli bakım ve yenileme çalışmaları yapıldı. Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri ilçe genelindeki çalışmaların önümüzdeki aylarda da hız kesmeden devam edeceğini belirtti.
2 BİN 21 TON ASFALT SERİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Mart ayı boyunca mevsim şartları elverdiği ölçüde yama ve kaplama asfalt yapımına kesintisiz devam edileceğini belirten Fen İşleri Müdürlüğü ilçe genelinde öncelikli olan cadde ve sokaklarda asfalt çalışmalarının yapıldığını, Mart ayında toplam 2 bin 21 ton asfalt seriminin gerçekleştirildiğini açıkladı. İlçe genelindeki mahallelerde yapılan asfalt çalışmasında Esentepe Mahallesi Reyhanlı Sokak’ta 156 ton, Edalı Sokak’ta 266 ton, Morsalkım Sokak’ta 179 ton, Safir Sokak’ta 329 ton, Hazal Sokak’ta 197 ton olmak üzere ekipler tarafından toplam bin 127 ton asfalt serimi gerçekleştirildi. Yine Esentepe Mahallesi’nde Hazal Sokak’ta 215 metre bordür ve 225 metrekare kilit taşı döşeme çalışmaları tamamlandı. Çalışmalarda Kartallılar tarafından gelen başvuruların ve Kartal Belediyesi tarafından önceden tespit edilen cadde ve sokaklarda sürdürüleceği öğrenildi. Nisan ayından itibaren Cumhuriyet Mahallesi’nde yapılan yağmursuyu ızgara çalışmaları sonrası hava koşullarının uygun olamaması nedeniyle tamamlanamayan asfalt seriminin de Ziyabey ve Tercan Sokakları başta olmak üzere sür’atle başlanacağı bildirildi.
"ÇALIŞMALARI EN İYİ ŞEKİLDE YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"
Kartal’da halkın düzenli ve güvenli bir ortamda yaşaması ve ulaşımın daha rahat sağlanması ve halkımızın rahatı için çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yeni yol ve ızgara temizlikleri, asfalt yama ve kaplama, bordür ve kaldırım çalışmaları başta olmak üzere alt ve üst yapı çalışmalarına hız kazandırıldığını ifade ederek, “Kartal Belediyesi sınırlarında olan bütün mahallelerimizde bir program dahilinde çalışmalar devam ediyor. Halkımıza belediye eli ile verilecek her çalışmayı en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.
Öte yandan, Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri ise Mavi Masa’ya gelen vatandaş başvurularını da anlık çözüm odaklı olarak değerlendirerek, “Amacımız vatandaşlarımızın sorunlarını en kısa zamanda çözüme ulaştırarak Kartal’ı yaşanabilir örnek bir kent yapmak” dedi.