Kartal’daki kentsel dönüm çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Hedefimiz bu dönem sonunda 100 bin insanın dönüşümünü sağlayabilmek” dedi.
Kartal’ın sorunlarının çözümü için ilçedeki vatandaşlar ile tasarımcıları bir araya getiren TAK Kartal (Tasarım, Araştırma ve Katılım), hayata geçirmeyi amaçladığı program ve projeleriyle Kartal’da yaşam kalitesinin artırılması amacıyla düzenlediği Kıyı Köşe projesinin sonuçları belli oldu. Kartal’ın kıyı-köşe mekanlarının yeniden canlandırılması amacıyla 85 yarışmacının sunduğu 65 proje değerlendirilmeye alındı ve bunlar arasında 10 proje ödüle layık görüldü. Kartal Belediyesi Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen ödül töreninde sonuçların açıklanmasının ardından başarıya ulaşanlar para ödülüyle ödüllendirildi.
BİNLERCE EVİN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ SAĞLANDI
Ödül töreninde konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal’daki kentsel dönüşümde gerçekleştirilen yapısal değişikliklere dikkat çekti. Kartal’da binlerce evin kentsel dönüşümünün yapıldığını belirten Öz, “2009 ve 2014 Kartal’ı plan ve projeleriyle dönüşüm için konforun hazırlanması için bu plan ve projeleri yatırımcılarla ve halkla yaptık. Halka deprem nedir, yerinde dönüşüm nedir, kentsel nedir bunları anlatmaya çalışıyoruz. Bütün bu alt yapıların sonucunda her gün yıkım ruhsatı verdiğimiz ve yıktığımız evin sayısının arttığını görüyoruz. Bugün itibariyle 18 bin 535 gibi bir rakam, yani günlük artan miktarlarla insanları evlerinden boşalttırıyoruz ve dönüşümün önünü açmış oluyoruz” ifadelerini kullandı.
HEDEF, 100 BİN RAKAMINA ULAŞMAK
Kartal Belediyesi’nin kentsel dönüşümdeki hedeflerinden de bahseden Altınok Öz, "Hedefimiz bu dönem sonunda 100 bin insanın dönüşümünü sağlayabilmek. Bu ne demek, Kartal’ın dörtte birinin oturduğu mekanları depreme uygun şekilde kentsel planlama şekliyle yapılarak dönüşmüş hali demektir. Bunun yüzde 30’u zaten depreme uygun yapılarda oturduğuna göre Kartal’ın yarıdan çok daha fazlası dönüşmüş olacak demektir" şeklinde konuştu.