Bağcılar Bilgi Evleri öğrencileri güneşli bahar gününü Kayısı Bahçesi’nde okuma etkinliği düzenleyerek değerlendirdi. Kayısı ağaçlarının gölgesinde kitap okuyan öğrenciler, diğer taraftan da kara kalem ve pastel resim çalışmaları yaparak güneşli havanın tadını çıkardılar.
Öğrencilerin okul dışındaki vakitlerini değişik branşlardaki etkinliklere katılarak değerlendirdiği Bağcılar Bilgi Evleri baharın gelişiyle renkli bir etkinlik daha gerçekleştirdi. Kayısı Bahçesi’nde düzenlenen programda Bilgi Evleri öğrencileri kayısı ağaçlarının altında kitap okudu.
Bağcılarlılar arasında komşuluk, dayanışma ve birlik duygularının geliştirilmesini sağlayan Nostalji Bahçeleri’nden olan Kayısı Bahçesi’nde Bilgi Evleri öğrencileri bolca kitap okudu. Dünya çapında tanınmış yerli ve yabancı yazarların eserlerini okuyan öğrenciler, diğer taraftan da kara kalem ve pastel resim çalışmaları yaparak güneşli havanın tadını çıkardı. Minikler kitabı okuduktan sonra kahramanları, konusunu ve çıkardıkları dersi birbirleriyle paylaştılar.
“BÖYLESİNE GÜZEL BİR ETKİNLİK İLE İLK KEZ KARŞILAŞIYORUM”
Öğrencileri güzel etkinlikte yalnız bırakmayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da kitap okumanın önemine dikkat çekerek, “Kura’n-ı Kerim’de ‘hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?’ diyor. Bilgi çağında bilginin öne çıktığını vurgulayan Başkan Çağırıcı, “Bilgi okumakla elde edilen bir hazinedir. Bu yüzden ilçemizde okuma yazma kursları düzenliyoruz. Başta kadınlar, engelliler ve çocuklar olmak üzere tüm hemşehrilerimizin okuma alışkanlığı kazanmasını istiyoruz. Düzenlediğimiz kurslara gösterilen yoğun ilgi hemşehrilerimin de okumaya istekli olduklarını gösteriyor. Çocuklarımızı okuma alışkanlığı kazanmak için gösterdikleri gayretlerinden dolayı kutluyorum” dedi.
Geleceğin ressamları minik öğrenciler kara kalem ve pastel çalışması resimlerini davetlilere anlattılar.