Milli değerlere verdiği önemle bilinen Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen “Kutsala Yolculuk Kâbe-i Muazzama” sergisi kapılarını vatandaşlara açtı.
“Kutsala Yolculuk Kâbe-i Muazzama” sergisi, Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen törenle kapılarını açtı. Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen serginin açılışına, Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Milletvekili Adayı Feyzullah Kıyıklık, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Başkan Yardımcıları başta olmak üzere, Azerbaycan Milletvekili Melahat İbrahimkızı, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Mustafa Korkut, İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Yadigar İzmirli ile pek çok Küçükçekmeceli vatandaş katıldı.
“KABE’YE EN ÇOK ÖNEM VEREN MİLLET BİZİZ”
Programda söz alan Feyzullah Kıyıklık, haksız yere bizimle savaşanlara bile düşmanlık beslenmediğini belirterek, "Hiçbir milletin yaşayış şekline dokunmamışız. Ne kadar büyük olduğumuzu yut dışına çıktıkça daha da iyi anlıyorum. Kabe’ye en fazla önemi veren millet biziz. Bu anlamlı sergi dolayısıyla Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’i tebrik ediyorum” dedi.
“VATANDAŞLARI KUTSALLARIYLA BULUŞTURMAYI AMAÇLADIK”
Vatandaşları kutsallarıyla buluşturmayı amaçladıklarını dile getiren Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise “Biz kültür-sanat çalışmalarımızda vatandaşlarımızı kutsallarıyla buluşturmayı amaçladık. Küçükçekmece’de Geleneksel Sanatlar Akademisi’ni açtık, oradaki eserler de meraklılarıyla buluşuyor. Oradaki ustalar, duayenler geleneksel sanatları öğretmeye çalışıyorlar. Bizim için bu konudaki her adım, her çırpınış son derece önemli” diye konuştu.
Melahat İbrahimkızı da, Temel Karadeniz’e teşekkür ederek, “Bir milletin yaşaması için dili ve dini çok önemlidir. Biz gururla İslam’ın değerlerini yaşadığımızı söyleyebiliyoruz” dedi. Açılış sonrası protokol üyeleri sergiyi gezerek eserler hakkında bilgi aldı.
SERGİDE HAC YOLCUĞU ANLATILIYOR
Sergide, Kutlu Doğum Haftası’nda hac ve özellikle Kâbe üzerine kurgulanmış eserler yer alıyor. Hac yolculuğunun anlatıldığı sergide, özel koleksiyondan bazı eserler sanatseverlerin karşısına ilk kez çıkıyor. Sergi, dünyanın pek çok bölgesinden Müslümanların ya da onları gözlemleyenlerden günümüze kalmış belge, fotoğraf, kartpostal gibi malzemelerle kayıt altına aldıkları belgesel aktarımlardan yola çıkılarak hazırlanmış.