Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen Geleneksel Kitap Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.
Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri tarafından “Okumak Sizden, Ödüllendirmek Bizden” sloganıyla düzenlenen “11. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması”nın ödülleri sahiplerini buldu. Kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasına katkı sağlamak ve okumayı teşvik etmek amacıyla organize edilen yarışmanın kazananları Zeytinburnu Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Şarkıların söylendiği, tiyatroların sahnelendiği, ödül töreninde öğrenciler keyifli anlar yaşadı. Törene, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Zeytinburnu Ak Parti İlçe Başkanı Bahattin Ünver ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şenlik havasında geçen ödül töreninin final bölümünde farklı kategorilerde dereceye giren öğrencilere Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın tarafından ödülleri verildi.
Zeytinburnu’nda 11’inci kez kitap okuma yarışı düzenlediklerini belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Bizden 5 binden fazla Bilgi Evi üyemiz kitapları aldılar, okudular. 2 binden fazla çocuk 2 bin 300’e yakın çocuk sınava girdi ve bugün bu sınavda başarı gösteren her gruptan on öğrencimize hediye vereceğiz. Yapmak istediğimiz şey apaçık ortada. Okumaya teşvik etmek, okumayı sevdirmek. İnanıyoruz ki okuyan insan bilgiye çok daha rahat ulaşır. Bilgiye ulaşmanın en önemli yollarından bir tanesi okumaktır. Bizde Zeytinburnu’muzda özellikle gençlerimiz başta olmak üzere Zeytinburnulu hemşehrilerimiz kitapla iç içe olsun diye arzu ediyoruz. Ben 55 yaşındayım. Şuan 3 bin, 4 bin tane kitabım vardır. Ama kitap okumaya hala devam ederim. O kadar yoğunluk içerisinde kitap okumaya devam ediyoruz. Dinleniyorum aslında kitap okurken. Yeni bir şeyler keşfetmiş olmak, öğrenmiş olmak insanı gerçekten mutlu kılıyor. 11’incisini gerçekleştirdiğimiz kitap okuma yarışmasının ödül töreninde bizlerle birlikte olduğunuz için, bu yarışmaya katıldığınız için katılanlara destek verdiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.