Beylikdüzü Belediyesi tarafından organize edilen ‘Köy Enstitüleri Güneşi Görenler’ panelinde Dr. Ulvi Sulaoğlu tarafından Köy Enstitüleri’nin başlama ve kapatılma nedenleri anlatıldı.
Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen kültür sanat etkinlikleri devam ediyor. Düzenlenen etkinlikler kapsamında Dr. Ulvi Sulaoğlu tarafından ‘Köy Enstitüleri Güneşi Görenler’ isimli bir panel verildi. Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele, Beylikdüzü Belediyesi Başkan Vekili Ömer Şatır, Beylikdüzü Belediyesi Kültürden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Bayladı’nın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Anne ve babası da Köy Enstitüsü mezunu olan Dr. Sulaoğlu panelde yaptığı konuşmasında katılımcılara, Köy Enstitüleri’nin kurulma nedenleri, verilen eğitimler, işlevleri ve kapatılmalarını içeren birçok bilgiler verdi. Sulaoğlu, konuşmasının sonunda Köy Enstitüsü dönemlerine ait fotoğrafları da katılımcılara sunum eşliğinde göstererek bilgilerini paylaştı.
Sulaoğlu’nun konuşmasının sonunda sahneye çıkan başkan yardımcısı Bayladı sunumdan dolayı Dr. Sulaoğlu’na teşekkür ettiğini belirterek, “Sadece Ulvi bey ile ilgili bilmeyen için küçük bir şey anlatmak istiyorum, kendisi gerçekten bir müze. Burada 10 Kasım’daki serginin sahibiydi kendisi, gazeteciler ile ilgili olan serginin sahibi de kendisiydi. Kendisi bir diş doktorudur aynı zamanda. Ben kendisini kutluyorum çok teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Beylikdüzü Belediyesi Başkan Vekili Ömer Şatır, Dr. Ulvi Sulaoğlu’na çiçek takdim etti.