Küçükçekmece Trafik Eğitim Parkı’nda trafik kurallarını öğrenen engelliler, keyifli dakikalar yaşadı.
Küçükçekmece Belediyesi Engelliler Haftası dolayısıyla Küçükçekmeceli engellileri Trafik Eğitim Parkı’na götürdü. Halkalı’ da bulunan trafik eğitim parkında trafik kurallarını öğrenen engelli çocuk ve yetişkinler eğlenceli dakikalar geçirdi.
Türkiye’nin ilk engelli eğitim sınıfına sahip Trafik Parkı’nda, engelli vatandaşlar İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’ne bağlı polis memurları tarafından trafik kuralları ile ilgili geniş kapsamlı bir eğitim aldı.
ENGELLİ MİNİKLERDEN TEMEL BAŞKAN’A TEŞEKKÜR
Küçükçekmece Belediyesi Trafik Eğitim Parkı’nda, büyükleriyle birlikte ders gören engelli minikler Ali Yaşar Kuzucu (9) ve Kaan Koçdemir (8) parkta hem trafik kurallarını öğrenip hem çok eğlendiklerini belirterek, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e teşekkür etti.
15 GÜNDE BİN ÖĞRENCİ EĞİTİM ALDI
Açıldığı günden bugüne yaklaşık bin öğrenciye hizmet veren parkta, karşıdan karşıya geçme, ilk yardım, trafik işaretleri gibi konularda genel trafik eğitimi verildi. Ayrıca özel eğitim parkurunda ise engelli vatandaşlar uygulamalı olarak araç kullanmanın kurallarını öğrendi.
Eğitimlere katılan Küçükçekmece Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Veysel Kaya da eğitimlerin sonunda engelli vatandaşlara çeşitli hediyeler vererek teşekkür etti. Haftada 6 gün hizmet veren Küçükçekmece Belediyesi Trafik Eğitim Parkı Küçükçekmeceli vatandaşlar tarafından yoğun talep görüyor.