Bağcılar Belediyesinin, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarına katılacak öğrencilere yönelik Lise Tanıtım Günleri renkli görüntülere sahne oldu.
Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezini hizmete sunarak zeki ve yetenekli çocukların bilim dünyasında yer almalarına katkı sağlayan Bağcılar Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte örnek bir projeye daha imza attı. Bağcılar meydanında, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarına katılacak öğrencilere yönelik Lise Tanıtım Günleri yoğun ilgi gördü.
Stantlarda yer alan okullar ortaya koydukları bilimsel çalışmalar ve değişik aktivitelerle dikkat çekerken, ziyarette bulunan öğrencilere de bilgi verdiler. Alaattin Nilüfer Kadayıfçıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri hazırladıkları ANKA dergisi, ANKA not defteri, anahtarlık, tanıtım broşürünü tanıttı. Ziyaretçiler, öğrencilerin hazırladıkları limonataları tatmadan geçemedi. Gazi Kız Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi öğrencilerinin saç bakım hizmetleri de ilgi gördü.
“EĞİTİM SETİ YAPTILAR”
Ziyaretçilerin ilgi gösterdiği ürünler arasında Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin ahşap ve ebru çalışmaları da yer aldı. Yine Hikmet Nazif Kurşunluoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin ebru çalışmaları, bez ve elyaftan ürettikleri eğitim seti ile çocuk etkinlik kitabı dikkat çekici ürünler arasında yer aldı. Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de ziyaretçileri 360 derece dönerek üzerine yerleştirilen ürünü döndüren Döner Ürün İcadı, RGB Işık oyunları yapan Moodlight, teneffüs saatlerinde sinyal veren Molalı Saat, Kablolu Kombi Termostadı, maket tank ile karşıladı. Dündar Uçar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de maket otomobil, helikopter ve elektrik ölçeri sergiledi. Selahattin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin Esansmatik makinesi ilgi çeken ürünlerden oldu.
“BAŞKAN ÇAĞIRICI’NIN TANSİYONU NORMAL DEĞERLERDE”
Stantları ziyaret eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Aydın Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi standında tansiyonunu ölçtürdü. Çağırıcı ile Yılmaz’ın tansiyonları normal değerde çıktı. Öğrenciler, “Yüksek ve küçük tansiyonunuz çok iyi” diyerek Başkan Çağırıcı’yı tebrik etti. Stantta tansiyon, kan alma, serum takma ve ilk yardım etkinlikleri düzenleniyor.
AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz ile birlikte stantları ziyaret eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, öğrencilerle sohbet ederek ürünler hakkında bilgi aldı. Çağırıcı, hizmete sundukları Gençlik Merkezi, Bilgi Evleri ve Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezinde gençlerin zihinsel ve fiziksel gelişimine katkı sağlayan aktiviteler düzenlediklerini ve kurs verdiklerini anlattı.
Çağırıcı, duygularını şöyle dile getirdi:
“İlçemizde eğitimin gelişmesine yönelik çalışmalar yapıyoruz. Üniversitemi Seçiyorum Projesi kapsamında yükseköğrenim sınavlarına girecek öğrencilerimizi üniversite kampuslarına götürüyoruz. Üniversite ortamını tanıyor ve bölümlerle ilgili bilgi alıyorlar. 4 bin lise son sınıf öğrencimiz üniversiteleri ziyaret etti. Gençlik merkezinde açtığımız fuarda ise üniversitelerin tanıtımını yapıyoruz. Stantlardaki üniversite yetkilileri, öğrencilere kampüsleri ile ilgili detaylı bilgi veriyorlar.”
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarına katılacak öğrencilere yönelik düzenledikleri Lise Tanıtım Günlerinin önemine dikkat çeken Çağırıcı, “Öğrencilerimiz yine stantlarda okullar hakkında bilgi alıyor ve gerçekleştirilen faaliyetleri yakından görme imkanı buluyor” dedi.
Lise Tanıtım Günleri 2 Haziran 2015 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.