Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen Uçurtma Festivali’nde 10 bin vatandaşa uçurtma dağıtıldı. Ailelerinin yardımıyla Küçükçekmece semalarını rengarenk süsleyen minikler unutamayacakları bir gün geçirdi.
Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen Uçurtma Festivali’nde binlerce vatandaş, Küçükçekmece semalarını rengarenk süsledi. Sebahattin Zaim Üniversitesi Halkalı Kampüsü’nde bu yıl 12’ncisi düzenlenen festivale AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ailelerin yoğun ilgi gösterdiği festivalde 10 bin uçurtma dağıtıldı. Uçurtmalarını alan vatandaşlar rüzgara karşı verdikleri mücadele sonrasında uçurtmalarıyla gökyüzünü renklendirdi. Vatandaşların sevincine ortak olan Başkan Temel Karadeniz de miniklerle birlikte uçurtma uçurdu. Çeşitli aktivitelerin de bulunduğu etkinlikte minikler gönüllerince eğlenirken, aileler de uçurtma heyecanı yaşadı.
“AİLELERİ VE ÇOCUKLARI GÜZEL BİR ANIYLA BULUŞTURMAK İSTEDİK”
Uçurtmayı özgürlük ve baharın sembolü olarak tanımlayan Başkan Karadeniz, “Küçükçekmece Belediyesi olarak çocuklar ve aileleriyle birlikte huzurun, baharın tadını çıkarmak istedik. Ve 10 binlerce uçurtmayı çocuklarımıza hediye ettik. Bugün Küçükçekmece semaları renk renk. Çocuklarımızla birlikte özgürlüğün tadını çıkarmak çok güzel. Yine aileleri çocuklarıyla birlikte böyle bir anıyla buluşturmak bizim için çok kıymetli. Bu yıl 12’incisini düzenliyoruz. Küçükçekmece Belediyesi olarak her yıl devam edeceğiz bu şenliklere. Her sene biraz daha renkli olmasını ve daha kalabalık geçmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Etkinliğe ailesiyle geldiğini ifade eden Engin Gül, “Etkinliğimiz çok güzel, her sene etkinliğe katılmaya çalışıyoruz. Çocuklar için ve bizim için güzel oluyor. Çocuklarla hafta sonunu güzel geçirmemizi sağlıyor” dedi.
Etkinlikte olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Simay isimli vatandaş ise, “Çok eğlenceli bir etkinlik. Daha uçurtmayı uçuramadım. Çünkü çok fazla uçurma var. Etkinliğe geçen sene de gelmiştim” şeklinde konuştu.