Muhammed Mustafa İlim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin Esenyurt’te faaliyete girecek binasının temel atma töreni gerçekleştirildi.
Törene Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, dernek yetkilileri ile Esenyurtlu vatandaşlar katıldı. İlahi dinletilerinin ardından sahneye çıkan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu yaptığı konuşmada geçmişte yaşanan sıkıntılara değindi. Başkan Kadıoğlu, “Ülkemizde bir zamanlar burada eğitimini vereceğimiz Kur’an’ın yasaklandığını ve onu okuyanların tutuklandığını, okutanların sürgüne gönderildiğini, Kur’an’ların toplanıp yakıldığını sakın unutmayın. Kuran alimlerinin koca Türkiye’de il il dolaştırıldığını, Kur’an eğitimi verilen medreselerinin kapatıldığını, camilerin kışlaya çevrildiğini, ahır yapıldığını, sakın unutmayın. Hamdolsun ki artık ülkemizde Kuran eğitimine giden yollar açık” dedi.
Geçmişin unutulmamasını söyleyen Başkan Kadıoğlu, “Kimdi bunlar neydi bunlar bu millete bu kadar zulmü kim yapıyordu. Biz darbeleri ümmetçi zihniyetimizi Kurana bağlılığımızı kaybettiğimizden yedik. Suçu birazda kendimizde arayalım. Umuyoruz ki sizler bu eğitimi verirken gençlerimiz ümmet zihniyetinden ayrılmasın. Bölücü zihniyete kapınızı kapatırsanız birlik ve beraberliğinize giden yolu açar ve aydınlatırsınız. Burada okunacak Kuran etraftaki insanları da etkileyecektir. Birileri mutlaka rahatsız olacak, sizlere irtica yuvası diyecektir. Sakın etkilenmeyin. Yolunuz hak yoludur inşallah” diye konuştu.
Başkan Kadıoğlu’nun konuşmasının ardından sahneye çıkan minik öğrenciler başkana çiçek takdim etmek istedi. Başkan Kadıoğlu öğrencilere teşekkür ederek çiçeğin Kuran öğretmeni olan eşine verilmesini rica etti.
Başkan Kadıoğlu ve dernek yetkilileri daha sonra hep birlikte harç butonuna basarak temel atma törenini gerçekleştirdi.