Aylık yönetim kurulu toplantısını Beyoğlu Belediyesi Sosyal Market’te gerçekleştiren Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Nihat Özdemir, sosyal marketi çok beğendiklerini ve bazı üyelerinin destek olduğunu söyleyerek, “Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Bey’in bizleri bizzat gelip bilgilendirmesi sonucu eminim ki; şu ana kadar yardımda bulunmayan üyelerimiz de ellerinden geleni yapacaktır” dedi.
Aylık yönetim kurulu toplantısını Beyoğlu Belediyesi Sosyal Market’te gerçekleştiren Gıda Perakendecileri Derneği, 5 bin 500 aile, yaklaşık 30 bin ihtiyaç sahibinin faydalandığı, dünya en şeffaf, güvenilir ve sosyal kart ile para ödemeden alışveriş yapma imkanı sunduğu marketi ziyaret etti. Türkiye’nin önde gelen perakende markalarının temsilcilerinin katıldığı ziyarette Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 3 bin metre kare alan içerisinde hizmet veren sosyal marketi tanıtarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ziyaretin kendilerini çok memnun ettiğinin ifade eden Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Nihat Özdemir, sosyal marketi çok beğendiklerini ve bazı üyelerinin sosyal markete destek oldukları söyleyerek, “Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Bey bizleri bizzat gelip bilgilendirmesi sonucu eminim ki; şu ana kadar yardımda bulunmayan üyelerimiz de ellerinden geleni yapacaktır” dedi.
“SOSYAL MARKET ALT YAPISIYLA DÖRT DÖRTLÜK BİR ORGANİZASYON”
Sosyal Market’i bildiklerini fakat buraya gelirken böyle büyük bir organizasyonla karşılaşacaklarını düşünmediklerini ifade eden Özdemir, “Kafamızda bazı projeler, düşünceler vardı ama bu ölçüde bir yapıyı ve organizasyonu doğrusu beklemiyorduk. Çok şaşırdık, çok güzel bulduk. Sunumuyla tekniğiyle, alt yapısıyla dört dörtlük bir organizasyon olmuş. Bazı üyelerimizin buraya destek oluyor. Bu gün başkanımız bize bu yapıyı ve topluma olan katkılarını çok güzel izah etti. Buraya destek olmayan üyelerimiz de bilgi sahibi oldu. Onların da bundan sonra yardım ellerini uzatacaklarını düşünüyorum” dedi.
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Gıda Perakendecileri Derneği yönetim kurulu üyelerine yaptığı konuşmada Sosyal Market hakkında bilgi vererek, “Biz Sosyal Market’in kendi ayakları üstünde durmasını ve sürdürülebilir olması için çalışıyoruz. Buranın sizlerin yardımına ihtiyacı var. Yardım ne kadar fazla olursa ilçedeki insanlar daha çok yararlanır” diye konuştu.
“RAPORLAMA, SİSTEMİN ŞEFFAFLIĞINI ORTAYA KOYUYOR”
Demircan, Sosyal Market’in en büyük farkının içinde barındırdığı yazılım olduğunu söyledi. Sistemin yazılımının 2004’de başladığını marketin ise 2010 yılında açıldığını hatırlatan Demircan, “Bu yazılım sayesinde modern ve çok yönlü bir sistem kurabildik. Bunun için kolaylıkla gerekli operasyonları yapabiliyoruz. Yardımda bulunanlara yapılan raporlama da sistemin şeffaflığını ortaya koyuyor” dedi.
Sosyal Market’e yapılan yardımların 5035 sayılı kanun ve 251 nolu Gelirler Tebliği çerçevesinde gider olarak gösterilebilmesi şirketler için büyük bir avantaj oluşturuyor. Ayrıca sistemin şeffaflığı, yardımda bulunanlara kime ne zaman ve ne kadar yardım yapıldığı ile ilgili rapor gönderilmesi, hesap verilebilir olması en önemli farkllılıkları arasında bulunuyor.