Bağcılar’da çevre etkinlikleri düzenlenen çeşitli programlarla kutlanıyor. 18’inci Çevre Şurası’nda sunum yapan öğrenciler, Kentsel Dönüşüm Projesi’nin çevrenin korunması, enerjiden tasarruf edilmesi ve daha sağlıklı yaşam alanlarının oluşturulması için gerekli olduğunu söylediler. İslamiyet’e göre çevrenin bir lütuf olduğunu anlatan öğrenciler, “Çevreyi kirletmek ihanettir. Çevreyi temiz tutmak ve korumak dini bir vazifedir” dediler.
18’inci Geleneksel Çevre Etkinlikleri kapsamında da ilçede çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Yapılan Çevre yürüyüşünde ilçe genelinde 40 bin fesleğen dağıtıldı. 19 Mayıs’ta ise Bağcılar Meydan’da düzenlenecek Çevre Şöleni ve Ödül Töreni’nde ünlü şarkıcı Ferhat Göçer de bir konser verecek.
Bağcılar’da Çevre Etkinlikleri münasebetiyle renkli ve zengin içerikli programlar düzenleniyor. Bağcılar Belediyesi’nin 18. Çevre Şurası’nda öğrenciler, Kentsel dönüşüm, canlıların yaşamı ve atıklar konusundaki tespit ve gözlemlerini paylaştılar.Yeni hizmete sunulan Hasan Nail Canat Bilgi Evi ve Kültür Merkezi’ndeki program öğrencilerin çevre temizliği ile ilgili yaptıkları icatlar ve resim sergisinin açılışıyla başladı. Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Furkan Yavuz ile İbrahim Aktepe sunumlarında Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Çevreye Etkisi konusunu masaya yatırdı. Öğrenciler, kentsel dönüşümün risk altındaki yapıların yıkılıp yeniden sağlam yapılara dönüştürülmesi olduğunu belirtti. Van depreminden sonra yürürlüğe giren 6306 Afet Riskli Yapıların Yenilenmesi Hakkında Kanun ile birlikte projenin hız kazandığını anlatan öğrenciler, “Proje ile otoparklı, bahçeli, asansörlü ve depreme dayanıklı konutlar inşa ediliyor. Enerji tasarrufundan da faydalanan yeni konutlarda atıkların alınması ve ekonomiye kazandırılması sağlanıyor.” diye konuştu. Bağcılar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Faruk Haylazoğlu ile Murat Veli de “İslamiyet’te Çevre’nin Önemi” konulu sunum yaptılar. Kur’anda da temizlik konusunda insanlara uyarıda bulunulduğunu söylediler. Öğrenciler, “Çevreyi kirletmek ihanettir, çevreyi temiz tutmak ve korumak dini bir vazifedir” dediler.
“1 TON KAĞIDI DÖNÜŞTÜRMEK 17 AĞAÇ DEMEKTİR”
Edip İplik Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri Esra Söylemez ile Elif Güzel ise, ‘Atıkların Kaynağından Ayrıştırılarak Çevre ve Ekonomiye Katkısı” konusunu anlattı. Plastik poşetler yerine bez veya file kullanılmasının faydalı olacağını anlatan öğrenciler, evsel atık, tıbbi atık ve gaz atıklarının çevre kirliliği ile insan sağlığına zarar verdiklerini belirterek, “1 ton kağıdı dönüştürmenin 17 yetişmiş ağaç demektir” dediler.
Osmangazi Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Uğur Kaya ve Damla Nurbirlik de, ‘Sürdürülebilir Yeşil Çevre” konulu sunum yaptılar. Öğrenciler, peyzaj çalışmasının önemine vurgu yaptı. Programda ayrıca ilçedeki okullar arasında düzenlenen resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verilecek.
“FERHAT GÖÇER MÜZİK ZİYAFETİ VERECEK”
12 Mayıs’ta başlayan 18.Geleneksel Çevre Etkinlikleri kapsamında da çevre sergisi, çevre tiyatrosu, çevre yürüyüşü, çiçek dağıtımı, uçurtma şenliği düzenlendi. Bağcılar Belediyesi’nce ilçe genelinde düzenlenen çevre yürüyüşünde 40 bin fesleğen dağıtıldı.19 Mayıs 2015 Salı günü Bağcılar Meydanı’nda düzenlenecek Çevre Şöleni ve Ödül Töreni’nde yarışmaya katılanlara ödülleri verilecek. Ünlü şarkıcı Ferhat Göçer de bir konser verecek.