Okmeydanı’nda 50 yıllık tapu sorununu çözen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, dönüşüm için Fetihtepe ve Piripaşa’dan startı verdi. Başkan Demircan, “Tapusunu almış, uzlaşmayı tamamlayan adalarda belediye firmamız, hak sahipleri ile kat karşılığı anlaşmalara başlayacak” dedi.
Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde tapu sorununun çözülmesiyle birlikte, ikinci ve en önemli adım atıldı. Toplam 1 Milyon 650 bin metrekare alanı kapsayan Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesinde 1. Etap uzlaşmaları başladı. Fetihtepe ve Piripaşa mahallelerini kapsayan, 3550, 3571, 3572, 2950 adalarda ikamet eden hak sahipleriyle Okçular Vakfı’nda bir araya gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, yoğun katılımın olduğu toplantıda, hak sahiplerine dönüşümün başladığının müjdesini verdi.
“BUGÜN OKMEYDANI İÇİN TARİHİ BİR GÜN”
Yürütülen titiz çalışmalar sonucunda Okmeydanı’ndaki mülkiyet sorununun çözüldüğünü söyleyen Başkan Demircan, “Bugün Okmeydanı için tarihi bir gün. Hak sahiplerine tapularını dağıtarak, imarlı ve planlı yapılaşmanın önündeki engelleri birer birer kaldırdık. Şimdi de Kentsel Dönüşüm Projesine startı vermek için gün sayıyoruz. Tapusunu almış ve uzlaşmasını tamamlayan adalardan ilk kazmayı vuracağız” dedi.
“HERKES DAİRESİNE DAİRE, DÜKKANINA DÜKKAN ALACAK”
Tapu verme sürecinin hızla devam ettiğini belirten Başkan Demircan, “Okmeydanı’nın büyük bir bölümünün tapusu ve imar planı yoktu. Dönüşüme başlayabilmek için tapusuz bölgelere önce tapu vermeliydik. Eğer bunu yapmasaydık birçok kişinin evi veya iş yeri yeşil alanda kalacaktı. Yaptığımız planda hiç kimse mağdur edilmedi. Dün ne söylediysek bu günde aynı şeyi söylüyoruz. Herkes dairesine daire, dükkanına dükkan alacak” diye konuştu.
Beyoğlu Belediyesinin KİPTAŞ gibi Beyoğlu Dönüşüm A.Ş adlı bir şirket kurduğunu ifade eden Demircan, “Hak sahipleriyle uzlaşmalar sermayesi yüzde yüz belediyeye ait bu şirket aracılığı ile yürütülecek. Tapusunu almış, uzlaşmayı tamamlayan adalarda belediye firmamız, hak sahipleri ile kat karşılığı anlaşmalara başlayacak. Yani uzlaşmaları bitmiş adalardan ilk kazmayı vuracağız. Şimdi sıra artık dönüşüme start vermeye geldi. Artık söz sizde uzlaşalım ve önümüze bakalım” şeklinde konuştu.
Okmeydanı’nda, Piripaşa ve Fetihtepe’yi kapsayan bu 4 adada tapusunu alan vatandaş Beyoğlu Belediyesi’nin şirketi “Beyoğlu Dönüşüm A.Ş” ile kat karşılığı anlaşma yapmak için masaya oturacak.