Çekmeköy Doğa Park’ta gerçekleştirilen Okul Öncesi Eğitim Şenliğinde, minikler renkli dünyalarını sergiledi. Ebru, seramik boyama, kağıt katlama, kukla yapımı, çim adam yapımı gibi kategorilerde uğraş veren minikler renkli görüntülere sahne oldu.
Çekmeköy Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul öncesi öğrencileri için Doğa Park’ta 5’inci Okul Öncesi Eğitim Şenliği düzenlendi. Çekmeköy’de faaliyet gösteren anaokulları ve anasınıflarının katıldığı etkinlikte, şenlik alanı gökkuşağı renklerine boyandı. Okul öğretmenlerinin yanı sıra öğrenci ve velilerin de ilgi gösterdiği şenlik alanında; palyaçolar, şişme oyun parkları, animatörler de yaptıkları görsel şovla minik öğrencileri eğlendirdi. Okullar tarafından kurulan stantlarda okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekilirken, şenliğe katılan çocuklar, ebru, seramik boyama, kağıt katlama, kukla yapımı, maske yapımı, çim adam yapımı, tişört boyama gibi birbirinden renkli etkinlikle katıldı. Ebru sanatına ilgi gösteren öğrenciler öğretmenlerini pür dikkat izleyerek ebru yapmayı öğrendi.
Minik öğrencilere ebru yapmayı öğretmekten son derece keyif duyduğunu belirten Öğretmen Elif Erdem, “Biz burada Doğa Müzik Sanat Okulu ve Çekmeköy Anaokulu olarak beraber bir kardeş okuluz. Etkinliklerimizi beraber yapıyoruz. Çocuklar çok güzel bir zaman geçiriyor. Her şeyden önce görsellik çok güzel. Çocuklar farklı farklı şeyleri tanımış oluyor. Farklı tasarımları görmüş oluyorlar. Bu etkinliği düzenleyen Çekmeköy Kaymakamlığı ve Çekmeköy Milli Eğitim Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz. Ebru, Osmanlılardan günümüze kadar gelmiş olan çok eski bir sanat dalı. Bir resim tekniğidir. Su yüzeylerine boyayı atıp kağıt üzerine alma olarak yapılan bir resim tekniğidir. Çocuklarımızla güzel vakit geçiriyoruz. Onlar için eğlenceli oluyor” diye konuştu.