Kartal Belediyesi, Fatih Üniversitesi işbirliği ile Otizm hakkında farkındalık oluşturmak ve Otizmli bireylerin sorunlarına çözüm bulmak adına ‘Otizm’ semineri gerçekleştirdi.
Kartal Belediyesi Fatih Üniversitesi işbirliği ile Otizmli bireylerin yaşadığı sorunlar ve otizm hakkında farkındalık oluşturmak adına bir seminer gerçekleştirdi. Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, Çocuk Psikiyatri Uzman Dr. Ceyhun Caferov ve Psikolog Hilal Arslan Yıldız seminere konuşmacı olarak katıldı.Seminer esnasında otizm hakkında yanlış bilinenler ve genel anlamda otizm hakkında bir slayt çalışması yapan uzman doktorlar , etkinliğin devamında otizmli bireylerin ailelerin sorularını yanıtladı. Etkinlik sayesinde aileler, çocuklarının yaşadığı sorunlara cevap buldular.
Seminer esnasında otizmli minik kardeşler Miraç Buğra ve Kayra Boğaç Olgun’un sahneye atlaması salonda renkli dakikaların yaşanmasına neden oldu. Minik kardeşlerin annesi Sıla Kayakaş ise otizmin bir hastalık olmadığını belirterek şunları söyledi, “Seminerde bilmediğim bir çok konuya değindiler. Bu tür ortamlara tabii ki katılmamız lazım, çocuklarımızı getirmemiz lazım. Topluma çocuklarımızı sokmamız lazım ki bunlar topluma kazanılsın. Ortamlara sokmazsak bu çocuklar kendilerini ifade edemezler. Otizm kesinlikle bir hastalık değildir. Mesela parka gidiyoruz çok çirkin şeylerle karşılaşıyoruz. Otizmli çocukların ebeveynleri bile, ‘saldırır mı, ısırır mı’ diye soruyorlar. Evet, bir rahatsızlık var. Normal insanlardan sadece farklılar.”