Vatandaşların hafta sonlarını geçirmek için tercih ettiği mekanlarda uzman ekip kadrosu ile aralıksız çalışan Çekmeköy Belediyesi, oluşturduğu ATV’li zabıta timiyle piknik alanlarını denetledi.
Çekmeköy Belediyesi, ilçede bulunan piknik alanlarında sıkı bir denetim başlattı. Havaların ısınmasıyla vatandaşların yoğunlaştığı piknik alanları Çekmeköy Belediyesi’nin uzman ekipleri tarafından denetim altına alındı. Denetlemeler için oluşturulan ATV’li zabıta timi piknik alanlarında vatandaşları çevreye karşı duyarlı olmaları konusunda uyarırken, piknik alanlarında bulunan işletmeleri de denetledi.
Ekiplerle birlikte denetlemeleri yakından inceleyen Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, ziyaret ettiği mekanlarda vatandaşlarla bol bol sohbet ederek, vatandaşların taleplerini dinledi.
ÇEKMEKÖY’ÜN PİKNİK ALANLARI ATV’Lİ TİMLERE EMANET
Vatandaşların zamanlarını gönül rahatlığı ile geçirebilmeleri adına projeyi hayata geçirdiklerini belirten Başkan Ahmet Poyraz, “Çekmeköy’ün neredeyse 3’te 2‘si ormanla çevrili bir ilçemiz. Onun için birçok piknik alanlarımız var. Piknik alanlarımız İstanbul’un her yerinden vatandaşlar tarafından sıklıkla kullanılıyor. Biz de bunlar göz önünde bulundurarak ATV’li hızlı ulaşımın sağlandığı bir ekip oluşturduk, trafikte hızlı ulaşım olsun, sorunsuz hizmet verecek şekilde. Orman yollarını, patika yolları rahatlıkla kullanabilmeleri adına böyle bir ekip kurduk. Sizlerle beraber bunların tanıtımını yaptık. İnanıyorum ki vatandaşların bu alanları sorunsuz kullanmalarında ekiplerimiz her zaman yardımcı olacak inşallah” ifadelerini kullandı.
“ÇALIŞMAYI ÇOK YARARLI BULDUK”
Belediyenin çalışmalarından çok memnun olduğunu belirten Sinan Altuğ isimli vatandaş, ”İnsanların zamanlarını gönül rahatlığıyla geçirebilmeleri güzel bir şey açıkçası. Ben tercih ettiğim yerlerde temizlik ve hijyen konularına dikkat ediyorum” diye konuştu.
Projeyi çok yararlı bulduğunu ifade eden Nilüfer Eker, ”Biz buraya sınıf olarak geldik. Daha evvelden bildiğimiz bir mekan burası. Burayı çok seviyoruz. Tercih ettiğimiz mekanlarda rahat olmak bizim için önemli. Velilerimi buraya getirmeyi tercih ettim” dedi.