Büyükçekmece Belediyesi, Toplum Destekli Polislerle birlikte çocuklara yönelik ‘Farkındayım Aldanmam’ isimli tiyatro oyunu düzenledi. Sahnelenen oyunda çocukların topluma karşı bilinçlendirilmesi yönünde mesajlar verildi.
Büyükçekmece Belediyesi, Toplum Destekli Polislerle gerçekleştirdiği işbirliğiyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde anlamlı bir etkinliğe imza attı. Atatürk Kültür Merkezi’nde kurulan Toplum Destekli polislerin sahnelediği ‘Farkındayım Aldanmam’ isimli oyunu izlemeye gelen minikler, tanımadıkları kişilere karşı nasıl tavır takınmaları gerektiğini uygulamalı olarak öğrendi. Kendileri için kurulan çocuk el sanatları atölyesinde de hünerlerini sergileyen minikler, kendi hem el becerilerini geliştirdi hem de birbirinden güzel eserlere imza attı.
“ÇOCUKLARIN EL SANATLARIYLA İLGİLİ KABİLİYETLERİNİ ORTAYA ÇIKARILMASINDA ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen etkinliği Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de ziyaret etti. Çocukları zararlı alışkanlıklardan uzak tutarak sanata ve spora yönlendirmeyi amaçladıklarını dile getiren Dr. Hasan Akgün, “Çok önemli bir proje, Emniyet teşkilatımızın Toplum Destekli Polis birimleriyle bütün bölgede çocukların el sanatlarıyla ilgili kabiliyetlerini ortaya çıkarılmasında işbirliği içerisinde çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Düşündüğünüzde ‘polisin ne işi var bu projede’ dediğiniz zaman çok işi olması lazım vatandaşımız bunun yeni yeni farkına varıyor. Emniyet teşkilatının 2007 yılından itibaren yeni müdürlüğü olarak ortaya çıkan Toplum Destekli Şube Müdürlüğü’nün kurulmasında kim rol aldıysa bu yasal yetkileri verdiyse hepsine şükranlarımı sunuyorum. Çocuklarımız ve ülkem adına bu projeyi oluşturanlara çok teşekkür ediyorum. Görüyorsunuz bu kadar çocuğun, bölgemizde ilkokul çağındaki çocukların bir araya getirilmesi, iş ve el atölyesi ile ilgili çalışmaların ortaya çıkartılması, bu çocukların el sanatlarına yönlendirilmesi ve boş zamanlarında fuzuli işlerle uğraşmak yerine becerilerini ortaya koymak bakımından önemli bir temel oluşturuyor. Bu nedenle toplum destekli polislerimizle bu projeleri her fırsatta ve her sene yapmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
ÇOCUK OYUNUNU POLİSLER SAHNELİYOR
‘Farkındayım Aldanmam’ isimli tiyatroda oynayan Toplum Destekli Polis Birimi Memuru Nuran Topak, “5-10 yaş grubundaki çocukların kaçırılma olayları ve bu gibi olaylara maruz kaldıkları için kendileri koruma noktasında 14 güvenlik kuralları var. Ailelerin bilmesi gerek kuralları biz oyunla hem onları eğlendirerek akıllarında ‘bunu yapmamam gerek’ diyecekleri şeyleri kafalarına oyunla birlikte yerleştirerek bunu öğretiyoruz. Bunu çocuklar ve veliler gerçekten çok beğeniyor. Öğretmenlerin dönüşleri de çok güzel. Öğretmenlerimiz bir yılda bu konuları işlediklerini ama bizim 30 dakikada çocuklarımızın akıllarına kazıdığımızı söylüyor” dedi.